Arrangemang, Blogg, Boktips
210323-Staffan_Laestadius_Foto_Petter_Hallman

Staffan Laestadius (Foto: Petter Hallman)

Live kl18: Klimatsamtal: En strimma av hopp

Publicerat 23 mars 2021 | Av |

Professor Staffan Laestadius samtalar med Klimatpoddens Ragnhild Larsson om sin nya bok ”En strimma av hopp: Klimatkrisen och det postfossila samhället” live på Stadsbibliotekets Facebook-sida.

Klimatkrisen blir allt djupare – vi har i bästa fall ett decennium på oss att undvika en katastrof. Finns det något hopp?
I sin nya bok undersöker Staffan Laestadius vad som är nödvändigt och möjligt i skapandet av ett postfossilt samhälle. Med hjälp av exempel och lärdomar från såväl äldre civilisationers kollaps som tidigare industriella omvandlingar visar han att det ännu finns en väg ut ur den fossilberoende moderniteten, till förmån för ett nytt upplysningsprojekt – och en ny och annorlunda framtid.

Staffan Laestadius är professor emeritus i industriell utveckling vid Kungliga Tekniska Högskolan och verksam i tankesmedjan Global Utmaning. Han har tidigare gett ut Klimatet och välfärden (2013) och Klimatet och omställningen (2018).

Ragnhild Larsson är redaktör för Klimatpodden som sedan 2015 utkommit med över 70 avsnitt om klimatkrisen. Ragnhild tilldelades nyligen Naturskyddsföreningen i Bohusläns hederspris för sitt arbete med podden.

Kommentarer inaktiverade.