Arrangemang, Blogg

Live kl. 18: Jesus – jude, religionsstiftare, profet

Publicerat 18 januari 2022 | Av |

Jesus – kan det finnas mer att skriva om honom? Ja, anser historikern Dick Harrison, som i sin bok Jesus vänder på perspektiven och ställer frågor som är intressanta för nutidsmänniskan.

Livesändningen startar här klockan 18:
 
<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fstadsbiblioteketgbg%2Fvideos%2F936564103658448%2F&width=640″ width=”640″ height=”480″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share” allowFullScreen=”true”></iframe>
 
En problematiserande levnadsteckning över en av världshistoriens mest omdebatterade människor.
Dick Harrison är professor i historia vid Lunds universitet och har skrivit ett 70-tal böcker om svensk och internationell historia. Han är krönikör i Svenska Dagbladet och skriver i Populär Historia.
Samtalsledare är Ulf Sjögren, stiftsprost i Göteborgs stift.
 
 
OBS! Pga publikrestriktionerna finns endast ett fåtal platser tillgängliga i Hörsalen.
Fri entré. Begränsat antal platser, går ej att förboka, först till kvarn gäller. Insläpp från kl. 17:30. Vaccinationsbevis krävs ej.
 
 
Samtalet är kopplat till utställningen ”Heliga rum: Göteborg – en stad med många religioner” som visas på stadsbiblioteket 11 jan – 20 feb. Läs mer om utställningen här: bit.ly/heligarum

 

Kommentarer inaktiverade.