Arrangemang

Live kl 16: Unga röster om demokratin under pandemin

Publicerat 20 maj 2021 | Av |

Vad säger Göteborgs unga om pandemins effekter på demokratin i vår stad? Välkomna till ett livesänt samtal mellan unga engagerade göteborgare och Martin Schibbye och Brit Stakston från reportagesajten Blankspot, aktuella med utställningen Pandemin vs demokratin.

Corona-pandemins effekter på samhället börjar nu synliggöra allt fler ojämlikheter. Utbildning och skola är ett av de områden där pandemin slagit hårt runt om i världen. Det varnas nu för att klyftan ökar mellan rika och fattiga när skolor varit stängda under långa perioder, att den digitala klyftan växer och att den mentala hälsan hos unga försämras.

Representanter från Göteborgs Ungdomsfullmäkte och från det ungdomsledda nätverket Auroramålet samtalar med Martin Schibbye och Brit Stakston från reportagesajten Blankspot. De möts i ett samtal om pandemins effekter i våra liv, vad de långsiktiga konsekvenserna kan bli i samhället och hur vi ser på framtiden.

Pandemin vs demokratin är en ny digital utställning sm finns på blankspot.se/demokrati. I utställningen får vi möta människor från hela världen som trots pandemin driver sina frågor och sin kamp. Utställningen kartlägger hur människors friheter och rättigheter har påverkats under pandemin av allt ifrån inställda val till konspirationsteorier till stängda skolor.

Samtalet sänds live på Stadsbibliotekets blogg och sidor på Facebook och Youtube.

Kommentarer inaktiverade.