Arrangemang, Blogg
Bild på böckerna "Nu blundar de som tror sig se" av Maria Larsson, "Valentin och Ketty" av Karin Alfredsson och "Swing it, Kai!" av Ingela Hofsten.

Bild på böckerna "Nu blundar de som tror sig se" av Maria Larsson, "Valentin och Ketty" av Karin Alfredsson och "Swing it, Kai!" av Ingela Hofsten.

Litterär salong over the rainbow 2024

Publicerat 31 maj 2024 | Av |

Varje år under West Pride arrangerar Stadsbiblioteket tillsammans med Carl Johans församling författarsamtal under rubriken Litterär salong over the rainbow. Lars Gårdfeldt, präst i Svenska kyrkan och HBTQ-­aktivist samtalar med författare som skrivit litteratur med HBTQI-fokus. I år blir det tre tillfällen på trappan med en stor variation av litteratur.

11 juni: Karin Alfredsson

Den tredje boken i serien om byn människorna i Granträskåsen heter Valentin och Ketty. Valentin Modig och hans syster Ketty kommer till Granträskåsen söderifrån och hyr bagarstugan hos N’Eilert. Ketty bär på en hemlig historia från Afrika och Valentin har fått ett uppdrag från Gud. Samtidigt är småskollärarinnan Vajlett tillbaka i lärarbostaden men bor inte längre med postfröken Rut. Ensamheten gör sig påmind och blir svårare än någonsin.

Valentin och Ketty finns även som e-bok i appen Libby.

När? 11 juni kl. 18:00-19:00

Var? Trappscenen

12 juni: Maria Larsson

Nu blundar de som tror sig se handlar om att växa upp i en småstad under 70- och 80-talet och känna sig fel, att ha en tvillingsyster som också är ”fel”. Att växa upp och tro att man är ensam i hela världen om att känna som man gör. Att inte ha haft något ord för det man känner och när ordet väl kom var det fyllt av skam. Det är en berättelse från självförnekelse till självacceptans. Att komma ut kan vara en omväg i livet. Men vi har alla våra historier, våra vägskäl, vår längtan och våra avgörande möten. Ibland leder de fram, ibland inte.

När? 12 juni kl. 17:00-18:00

Var? Trappscenen

13 juni: Ingela Hofsten

I Swing it Kai får vi följa Kai Gullmar från barndomens Sundsvall till de stora estraderna, skivstudiorna och hennes hem, där många av de odödliga melodierna skapades. Det är en biografi om en kvinna som gjorde stort avtryck i sin samtid, lever vidare via sin musik och vars gärning förtjänar att åter komma i rampljuset. Den handlar även om en modig kvinna som gärna klädde sig flott i hatt och kostym och levde mer eller mindre öppet i samkönade förhållanden trots de risker det innebar då.

När? 13 juni kl. 18:00-19:00

Var? Trappscenen

Kommentarer inaktiverade.