Internationell Författarscen Gbg
Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Leslie Jamison (USA)

Publicerat 23 januari 2017 | Av |

Med utgångspunkt från sin egen personliga vardag (abort, ätstörningar, sorg och alkohol) försöker Leslie Jamison konfrontera sin egen och andras smärta.

Internationell författarscen Göteborg är en scen för kvalificerade samtal mellan internationella författare och svenska kulturpersonligheter där litteraturen står i fokus.

Leslie Jamison är född i Washington, uppvuxen i Los Angeles och bosatt i New York. Hon har en examen från Harvard och Iowa Writers’ Workshop och är kolumnist i NY Times. Hennes uppmärksammade essäsamling Empatiproven (2016) handlar om smärta och empati. Med utgångspunkt från sin egen personliga vardag (abort, ätstörningar, sorg och alkohol) försöker hon konfrontera sin egen och andras smärta.

I romanen Gingarderoben skildras den värld vi känner från Jamisons essäer, kvinnor, beroende och existenser i samhällets utkanter. Den unga Stella söker upp sin moster Tilly som lever i en trailerpark på väg att supa ihjäl sig. Stella tror att hon kan rädda henne. Eller åtminstone förstå varför hon lämnade allt för trettio år sedan.

I samtal med Ulf Karl-Olov Nilsson, poet, psykolog och översättare. Språk: engelska.

I samarbete med Weyler förlag.

Filmen i detta inlägg saknar textning och biblioteket har inte möjlighet att texta så här långa filmer. Vi har trots det valt att publicera filmen eftersom många som inte kan besöka biblioteket eftersöker filmens innehåll.

Kommentarer inaktiverade.