Internationell Författarscen Gbg
Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Laura Lindstedt (Finland)

Publicerat 25 september 2017 | Av |

Oneiron har beskrivits som en samling självporträtt, ett litterärt mästerverk, under feministiska förtecken. Laura Lindstedts fantasi om sekunderna efter döden drar in läsaren i ett vitt mellantillstånd där tid och plats inte existerar längre. Detta okända mellan livet och döden utgör Oneirons avskalade scen som äntras av sju kvinnor från olika hörn av världen. Polina är rysk bokförare, Rosa Imaculada brasiliansk hjärttransplantationspatient och Nina en fransk dam som väntar tvillingar. Holländska Wlbgis har cancer och Maimuna från Senegal drömmer om att bli modell. Den yngsta är österrikiska Ulrike. Sällskapets centralfigur är Shlomith, amerikansk-judisk performanskonstnär, vars anorektiska kulturella upptäcktsfärd tänjer Oneirons kroppslighetstema till det yttersta.

Laura Lindstedts (1976) andra roman Oneiron belönades med Finlandiapriset 2015 och är nominerad till Nordiska Rådets Litteraturpris. Boken har hyllats av kritikerna och översatts till tolv språk. Hennes debutroman Sakse nominerades till Finlandiapriset. För närvarande färdigställer Lindstedt sin doktorsavhandling om problemet med kommunikation i Nathalie Sarrautes produktion.

I samtal med Anneli Dufva.

I samarbete med: Norstedts förlag

Filmen i detta inlägg saknar textning och biblioteket har inte möjlighet att texta så här långa filmer. Vi har trots det valt att publicera filmen eftersom många som inte kan besöka biblioteket eftersöker filmens innehåll.

Kommentarer inaktiverade.