Arrangemang

Bild från Språkträff på Stadsbiblioteket Göteborg. Foto: Mirjam Önner.

Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Läsecirkel på lätt svenska

Publicerat 3 februari 2016 | Av |

I läsecirkeln på lätt svenska läser alla en lättläst bok inför varje tillfälle. Den pratar vi sedan om när vi träffas. Att dela en läsupplevelse kan vara ett sätt att lära sig ett nytt språk.

Alla har sin egen läsupplevelse. Därför är det spännande att lyssna på vad andra tycker om en bok. Ofta tycker inte alla samma. Någon tycker att den är rolig och någon att den är tråkig. Många gånger utvecklas samtalet och vi pratar om tankar som vi fått när vi läste boken. Samtidigt lär sig alla i gruppen nya ord och tränar sig på att prata svenska.

Anmäl dig till: annacarin.elf@kultur.goteborg.se. Låna boken på biblioteket och läs den innan träffen. Boken kan du hämta i informationsdisken på plan 2. Alla datum och böcker står längre ner. Välkommen!

Nelson Mandela: ett liv 
av Frances Ridley
Tisdag 9/2 kl 17.30
Stadsbiblioteket Göteborg

Nelson Mandela kämpade för allas lika rättigheter i Sydafrika. Engagemanget kostade honom hans frihet och han satt i fängelse i flera år. 1990 släpptes han ut ur fängelset och blev hela världens frihetskämpe mot apartheidsystemet. 

På västfronten intet nytt
av Erich Maria Remarque
Tisdag 8/3 kl 17.30
Stadsbiblioteket Göteborg

Paul och hans kamrater går med i den tyska armén under första världskriget, entusiastiska och segervissa. Men krigets vardag är långt ifrån de hjältehistorier de hört berättas.

Den försvunna dagboken 
av Kim Moritsugu

Tisdag 5/4 kl 17.30
Stadsbiblioteket Göteborg

Stephanie som är chef för en stor klädbutik blir vän med Anna Rai, en känd tv-profil. En dag försvinner Annas dagbok. En utpressare har fått tag i den, och Stephanie hjälper Anna att lägga ut en fälla för att få tag i tjuven.

Kungsgatan 
av Ivar Lo-Johansson
Tisdag 3/5 kl 17.30
Stadsbiblioteket Göteborg

Denna bok berättar om livet i Stockholm på 1920-talet. Adrian vet inte vad han ska göra med sitt liv. Han tar olika slags arbeten och läser mycket. Till slut känner Adrian sig mer som en arbetare från staden än en bondson från landet.

Håll mitt hjärta av Bente Bratlund
Annonsen av Gull Åkerblom
Tisdag 31/5 kl 17.30
Stadsbiblioteket Göteborg

Håll mitt hjärta: En kvinna ser tillbaka på sitt liv. Hon funderar över relationer. Och kärlek. Över livets alla vägar och val.

Annonsen: Anna ska fylla femtio år. Hon är ensam. Ingen kommer att bry sig om hennes födelsedag. Hon reser bort. På resan händer flera oväntade saker. Och Anna är inte alls så ensam som hon trodde.

 

Kommentarer inaktiverade.