Film

Sleeford Mods från filmen Bunch of Kunst. Regi Christine Franz. Foto: Bunch of kunst

Låna och se dokumentärfilmer

Publicerat 30 november 2020 | Av |

Vår strömmande filmtjänst Cineasterna har exempel på de flesta filmgenrer för barn och vuxna, både klassiker och nyare filmer. Här kommer tre filmtips på dokumentärer från inköpsgruppen för film, som köper in både fysisk och strömmande film till biblioteken i Göteborg. Roligt tycker vi eftersom det tidigare har varit svårt att få tag på dokumentärer med utlåningsrättigheter för bibliotek.

Bunch of kunst

Magnifik musikdokumentär om brittiska duon Sleaford Mods och deras väg från lokalscenen i Nottingham till internationellt genombrott. Kaxigt, stilrent och intimt om ett av samtidens mest intressanta musikaliska fenomen.

Josefin & Florin

Josefin och Florin träffades när Florin tiggde utanför en affär och Josefin började prata med honom. I filmen möter vi dem när de gifter sig och bor i Josefins hus på landet i Halland tillsammans med hennes barn och husdjur. Florin går på SFI och söker jobb men efter ett tag blir deras situation för påfrestande och de tvingas fatta ett beslut om sin framtid. 

Antropocen – människans epok

Antropocen är en föreslagen epok som definieras som den tid då människorna har påverkat jordens klimat och ekosystem, bland annat genom global uppvärmning. I inledningen av filmen bränner man upp stora torn av elefantbetar man hittat för att de inte ska kunna säljas vidare.

De besöker platser i olika delar av världen som t.ex.  Norilsk i Sibirien som är Rysslands mest förorenade stad, soptippar i Kenya fulla av plast och oljeraffinaderier i Houston, Texas. Allt till vacker musik och storslagna bilder. Alicia Vikanders berättarröst ger oss skrämmande statistik och siffror på hur snabbt klimat och naturtillgångar förändras och förstörs.

Upptäck Cineasterna – bibliotekens streamingtjänst för film. Det är lätt att komma igång! Gå till Cineasterna och välj Biblioteken i Göteborg. Leta upp en film du vill se och ange ditt bibliotekskortsnummer och pinkod. Starta filmen och ta en paus från vardagen.

Kommentarer inaktiverade.