Arrangemang
Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Kulturnatta på Stadsbiblioteket 2017

Publicerat 6 oktober 2017 | Av |

Fredagen den 13 oktober är det Kulturnatta och Stadsbiblioteket firar denna kväll med späckat program på våra olika scener. Från livesändning med Linda Spåman till kroki och Natt Beat. För att lite extra uppmärksamma Finland som firar 100 år av självständighet i år blir det även tango med Timo Nieminen, workshop i Finlands nationalinstrument Kantele och uppläsning av det finska nationaleposet Kalevala på ett tiotal olika språk! Fri entré som vanligt, varmt välkomna!

TRAPPSCENEN

Invigning kl 19-19:10

Sångaren och skådespelaren Timo Nieminen inviger Kulturnatta 2017 på Stadsbiblioteket, med att dyka rakt ner i den finska tango/samba/vismyllan! Ackompanjerad av Sverker Stenbäcken.

Äkta Spåman podcast med Hanna Hellquist kl 19.10-20 Trappscenen

Linda Spåman möter och spår journalisten och författaren Hanna Hellquist i livesändning av Äkta Spåman podcast!

Sång med Hanna Boquist kl 20 Trappscenen

Hanna Boquist är nyutexaminerad musikalartist från Balettakademien. Hon stod på scen redan som tolvåring i olika talangtävlingar. Hon har bland annat medverkat i Taubespelen, stått på Diggiloo-scenen och turnerat runt om i Sverige med pop-gruppen Dash4.

EDENI spelar världsmusik på sitt sätt kl 21.10-22 Trappscenen

Gruppen EDENI gör egna låtar inspirerad av musik från olika genrer och världsdelar. Vemod, upprördhet, sväng och eufori i en salig och ibland osalig blandning.

Natt Beat med Lunch Beat Göteborg kl 22-23 Trappscenen

Lunch Beat Göteborg, som brukar ordna lunchdans på olika platser, gästspelar hos oss för att avsluta Kulturnatta med ett riktigt sväng. Live-DJ spelar och vi dansar tillsammans på Trappscenen den sista timmen mellan kl 22.00-23.00.

HÖRSALEN

Jarboe (US) + Father Murphy (IT) 19.30-21

I samarrangemang med Koloni presenterar vi stolt:

Jarboe – länge en permanent medlem av Swans. Hon experimenterar i olika musikaliska uttryck inom den mer extrema musiken.

Father Murphy – ett ockult psykedeliskt band känt för sina intensiva och sakrala uppträdanden.

LJUSGÅRDEN

Öppen kroki med KV Konstskola kl 20-23

Kom och teckna kroki med KV konstskola! Kroki kommer från det franska ordet ”Croquis” och översätts på svenska till ”snabb teckning”. I modellteckning arbetar man snabbt med att skissa av modellen i olika ställningar och skapa en teckning för kroppspositionens vikigaste aspekter.

DYNAMO

Quiz #clubdynamo, Kulturnatta special, Kl 18-19 Dynamo

#clubdynamo är hänget mitt i stan för dig som är ung. Lägg dig i omloppsbana med stjärnonas quiz, fullt av kluriga frågor från en galax långt borta. Supernova-fint pris utlovas till vinnaren.

PLAN 2

Läsfåtölj – Kalevala kl 19.30-22 Plan 2

Lyssna på uppläsningar av det finska nationaleposet Kalevala på ett tiotal språk!

Kantele-workshop kl 20-22 Plan 2

Prova på att spela på Finlands nationalinstrument, Kantele, som är ett stränginstrument som påminner om cittra. Med Tuuli Ekenberg.

PLAN 1

Vik origami – kl 19.30-23

Workshop i japansk papperskonst med Inga – bibliotekets origamimästarinna.

Öppen scen för poesi & prosa! Kl 20-21

Öppen scen för dig som vill läsa upp det du själv skrivit. Kom och var med gammal som ung, läs dina alster och njut av publiken! Startuppläsare är spoken word-artisten & transaktivisten Yolanda Aurora Bohm.

ENTRÉPLAN

Bokförsäljning, kl 19.30-23

Kom och fynda gallrad media. Romaner, deckare, facklitteratur, barnböcker, ljudböcker och tidskrifter. Priset per bok och tidskriftsbunt är 10 kronor.

Göteborgs Internationella Konstbiennal videoutställning

Videokonstutställningen Vi säger vad du tänker visas just nu på Stadsbiblioteket och är en del av Göteborgs Internationella Konstbiennal/GIBCA. Utställningsvärdar finns på plats i entrén 19.30-21.30 för att guida och svara på frågor.

Kommentarer inaktiverade.