Barnböcker, Boktips

Korvtjuven

Publicerat 13 april 2021 | Av |

Äntligen finns den här prisbelönta norska bilderboken på svenska, översatt av ingen mindre än härliga Hanna Hellquist!

Kjell är 9 år och bor i en familj där alla är tjuvar. Till och med hunden och familjens bebis bär klassiska svartvitrandiga tjuvkläder. Vill familjen äta mat så måste de stjäla maten, vill de åka skidor så måste de stjäla skidorna – som tjuvar gör helt enkelt. Kjell känner sig inte bekväm i sin tjuvfamilj, och önskar att familjen kunde köpa det de behöver istället, som alla andra. Kjell kan tänka sig att stjäla skräp från marken, men det tycker hans familj inte alls duger. När tjuvfamiljen gör en stor tjuvinsats mot Kjells kompis Korv-Pers familj, mår Kjell mycket dåligt. Natten efter den stora stölden hos Korv-Per bestämmer sig Kjell för att lämna tillbaka sakerna som stals. Då träffar han på ett gäng snälla figurer i skogen, som inte heller vill vara det de tidigare har varit – någon vill inte vara busschaufför längre, någon vill inte vara ordförande, en annan vill inte vara kock. Kanske måste Kjell inte vara tjuv trots allt? Och kanske kan han få hjälp med att lämna tillbaka Korv-Pers familjs alla saker?

Korvtjuven av Marianne Gretteberg Engedal är en riktigt fin bok om att slå sig fri och våga stå upp för sig själv, illustrerad väldigt fyndigt och roligt, till exempel Korv-Pers familjs saker som alla har korvmotiv.

Reservera och hämta på ditt närmsta bibliotek, eller läs som e-bok i Libby (ladda ner appen till telefon eller surfplatta och logga in med biblioteksortnummer och PIN-kod)!

Kommentarer inaktiverade.