Arrangemang

På bild: Jeroen Erosie, Daniel EKTA Götesson och Christina Lina.

Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Konstnärssamtal x 3

Publicerat 16 januari 2017 | Av |

Under våren arrangerar Stadsbiblioteket tre artist talks – konstnärspresentationer, eller konstnärssamtal – i samarbete med det konstnärsdrivna Göteborgsgalleriet Nevven. Under tre kvällar har du chansen att lyssna till tre olika konstnärskap, såväl svenska som internationella, verksamma inom samtidskonsten.

Jeroen Erosie

TISDAG 24 JANUARI KL 18-19.30 TRAPPSCENEN

Först ut är den holländske bildkonstnären Jeroen Erosie. Erosie är född 1976, bor och arbetar i Eindhoven, Nederländerna. Han verkar inom flera konstnärliga discipliner, alltifrån graffiti och konceptuell konst till illustration och typografi. Under samtalet berättar Erosie om sitt konstnärskap och sin arbetsprocess, samt ger ingångar i de nya verk som han visar på Galleri Nevven i sin soloutställning som öppnar 26 januari.

 

Ekta

MÅNDAG 6 MARS KL 18-19.30 TRAPPSCENEN

Daniel Götesson är född 1978 och bosatt i Göteborg. Under artistnamnet Ekta har han ställt ut verk i städer runtom i Europa och gjort flertalet offentliga konstinstallationer i Sverige, bland annat i Växjö och Östersund. Götesson är utbildad i London och arbetar bland annat med mural- och utomhusmåleri. Under samtalet berättar han om sin historia och konstnärliga praktik. Soloutställningen med Ekta öppnar på Galleri Nevven den 9 mars.

 

Christina Lina & Andrew Gillman

TISDAG 18 APRIL KL 18-19.30 TRAPPSCENEN

Cristina Lina (1986) och Andrew Gillman (1982) är två brittiska konstnärer bosatta i London med en bakgrund inom graffiti och gatukonst. Just nu arbetar de tillsammans inför utställningen ROPE SWINGS på Galleri Nevven som bl a kommer att innehålla installation, fotografi och olika sätt att interagera med det offentliga rummet. Deras arbete är uttalat roligt, avväpnande samtidigt som det skapar ett sorts kaos genom vilka nya möjligheter uppstår.
Under samtalet berättar de om sin bakgrund, sina konstnärskap och den kommande utställningen.
I samarbete med Galleri Nevven.

Kommentarer inaktiverade.