Arrangemang

Konst i Göteborg

Publicerat 5 januari 2012 | Av |

Varje år köper Göteborg Konst på Kulturförvaltningen in konst som ska pryda stadens offentliga platser. Nu ställs konstinköpen för 2011 ut, där den äldste konstnären är en bit över 80 år och den yngste runt 30.

Det är 45 verk som ska pryda skolor, förskolor, äldreboenden och sammanträdesrum runt om i staden. Henriette Ousbäck, som arbetar på Göteborg Konst och är ansvarig för utställningen berättar: – 2011 har vi mest köpt målningar och grafik. Stadens gallerier har inte visat särskilt mycket foto och glaskonst i år och textilkonsten har förlorat sitt ”stamställe” Textilia, som lade ner efter många års verksamhet.

De 33 konstnärer, vars verk har valts ut, kommer från hela landet. Ulf Trotzig är ålderman med sina 86 år och bland de yngsta återfinns Jonathan Josefsson, mera känd i graffitikretsar som Ollio. Bland de 45 verken finns –  förutom stora och små målningar – väggobjekt, keramiska objekt, skulptur, textil och grafik.

Verken ställs ut i Stadsbibliotekets utställningshall den 7–18 januari. Välkommen!

På Stadsbiblioteket finns ett stort utbud av konstböcker på avdelning 1 på entréplan. Du kan reservera dem i vår webbkatalog: www.gotlib.goteborg.se

Kommentarer inaktiverade.