Arrangemang
Klassikerprat vt 2011. Bonnier Förlag.

Klassikerna dammas av!

Publicerat 2 mars 2011 | Av |

Nu är det äntligen dags för vårens klassikerprat på Stadsbiblioteket Göteborg! Under fyra måndagar tittar vi, i vår öppna bokcirkel, närmre på ständigt aktuella litterära verk som alla har läst, eller kanske inte..?

Nu är det äntligen dags för vårens klassikerprat på Stadsbiblioteket Göteborg! Under fyra måndagar tittar vi närmare på ständigt aktuella litterära verk. Böcker som alla har läst, eller kanske inte..?  Kom och diskutera din favoritklassiker eller öka ditt litterära kapital genom ren och skär tjuvlyssning. Klassikerpraten fungerar som en öppen bokcirkel – ingen föranmälan krävs. Medarrangör för kvällarna är  BonnierPocket och Studieförbundet Vuxenskolan.

Under våren dammar vi av fyra klassiker:

Mrs Dalloway av Virginia Woolf
Måndag 7/3 i Poesihörnan kl 18. Fri entré
”Mrs Dalloway sade att hon skulle köpa blommorna själv …” Viginia Woolf räknas till en av 1900-talets främsta förnyare av romanen och fortsätter att fascinera nya generationer läsare. Samtalsledare är Lisbeth Larsson, professor i litteraturvetenskap som just nu arbetar med ett projekt om Virginia Woolf.

Processen av Franz Kafka
Måndag 14/3 i Poesihörnan kl 18. Fri entré
”Någon måste ha förtalat Josef K, ty utan att han gjort något ont blev han häktad en morgon …” Franz Kafk a skildrar en mans väg genom rättsväsendets irrgångar och den alltmer absurda hanteringen av hans fall. Motivet för romanen är, som så ofta när det gäller Kafk a, människans utsatthet och ångest. Samtalsledare är Hans Blomqvist, Kafka översättare och Kafka expert.

Oskuldens tid av Edith Wharton
Måndag 21/3 i Poesihörnan kl 18. Fri entré
Det första Pulitzerpriset till en kvinna fick Edith Wharton för denna roman om kärlek, passion och sociala konventioner i 1870-talets New York-societet. Ska den unge överklassjuristen Newland följa konventionerna eller sitt hjärta?
Samtalsledare är Britt-Marie Mattsson, författare, journalist och USA-expert.

Om konsten att läsa och skriva av Olof Lagerkrantz
Måndag 28/3 i Poesihörnan kl 18. Fri entré
En modern klassiker och en fi losofi sk betraktelse kring litteraturens magi. Om puddingläsare och läsnarkomaner. Och kan man verkligen jämföra skrivande med att snickeri? Samtalsledare är  Joel Landgren, skriv- och läsbesatt poetryslam-konferencier

Välkommen till Stadsbiblioteket Göteborg och Klassikerprat start måndag 7/3 i Poesihörnan kl 18. Fri entré!

För mer information kontakta:
Malin Andersson, bibliotekarie, Stadsbiblioteket Göteborg.
Telefonnummer: 031-368 33 98
E-postadress: malin.andersson@kultur.goteborg.se

Kommentarer inaktiverade.