Barnböcker, Boktips
Omslag till Kepler 62: Inbjudan av Timo Parvela, Bjorn Sortland och Pasi Pitkänen. Bonnier Carlsen.

Omslag till Kepler 62: Inbjudan av Timo Parvela, Bjorn Sortland och Pasi Pitkänen. Bonnier Carlsen.

Kepler62: Inbjudan

Publicerat 24 maj 2021 | Av |

Spelet Kepler62 är det som alla pratar om. Det surrar av rykten överallt, om varför ingen har tagit sig till den sista nivån och om belöningen som sägs delas ut till den som klarar det. För den som tar sig till nivå 100 sägs få en inbjudan som kommer förändra livet för all framtid. 

Så vem kommer lyckas? Och stämmer verkligen ryktena? 

Det mytomspunna spelet är inte bara svårt att klara av, det är nästan lika omöjligt att få tag på det. Mot alla odds kommer Joni och hans bror Ari över spelet. Liksom många andra drömmer de om en bättre tillvaro och lockas av den omtalade belöningen. De lever ett fattigt liv där färsk frukt och mjölk har blivit lyxvaror som de flesta inte har råd med. För att kunna försörja dem har deras mamma rest iväg för att leta efter ett jobb. Regeringen kontrollerar och bevakar folket och hävdar att det måste göras för att för att få slut på de krig och naturkatastrofer som uppstod när befolkningen själva fick bestämma över sina liv. 

Men kanske är Kepler62 en väg bort från deras tuffa vardag. Bröderna bestämmer sig för att bli de första som lyckas ta sig igenom spelets alla nivåer. De tänker ta reda på om det stämmer att en belöning väntar den som knäcker spelet. För om det finns en chans att de kommer att bli utvalda till att tränas av en hemlig organisation inför ett viktigt rymduppdrag, så tänker de göra allt som står i deras makt! Men de inser snart att det inte bara är en nästintill omöjlig uppgift, utan också en farlig sådan. 

Inbjudan är den första delen i science fiction-serien Kepler62,  för barn som är runt 9-12 år. Bokserien är ett samarbete mellan den finska författaren Timo Parvela, den norska författaren Bjorn Sortland och den finske illustratören Pasi Pitkänen. Tillsammans har de skapat spännande läsning för gamerssci fi-älskare och alla andra som gillar fartfyllda berättelser! De fantastiska färgbilderna förstärker den dramatiska stämningen. En ny spännande bokserie att sluka för dig som gillar Imperiets arvingar, Pax eller Curly Bracket! 

Kommentarer inaktiverade.