Barnböcker, Boktips
Omslag till Kattspionerna på Rosengård: Man lever bara nio gånger av Anja Gatu. B Wahlströms förlag.

Omslag till Kattspionerna på Rosengård: Man lever bara nio gånger av Anja Gatu. B Wahlströms förlag.

Kattspionerna på Rosengård : Man lever bara nio gånger av Anja Gatu 

Publicerat 29 juni 2021 | Av |

Har du någonsin tyckt att katter verkar ha något skumt för sig? Att de smyger runt och verkar tjuvlyssna? Du har helt rätt! Vi får följa med till Malmös djurvärld, där katterna är organiserade spioner. 

Katten Samira Karlsson är nyinflyttad i Rosengård. Knappt hinner hon sätta en tass i kvarteret innan hon blir utskälld av en stor högljudd hund. Allt känns väldigt nytt och främmande. Men snart träffar Samira Karlsson på den modiga katten Pälsa. I hennes sällskap vågar Samira Karlsson det mesta. Pälsa tar med henne till spännande platser som vattenlekplatsen och boxningsklubben.  

Men det är något som inte står rätt till i Rosengård — vem är det som stjäl kaninungar? Pälsa bestämmer sig för att hon och Samira Karlsson ska träna upp sig för att bli spioner, så att de kan hitta den skyldige. Uppdragen de måste utföra är allt än ofarliga, men någon måste lösa mysteriet innan fler oskyldiga djurungar drabbas.  

Man lever bara nio gånger är den första delen i den nya deckarserien Kattspionerna på Rosengård. Det är en sanslöst charmig historia som passar barn som är ungefär 6-9 år.

Kattspionerna på Rosengård av Anja Gatu är charmig att högläsa och rolig att läsa själv. Anna Nilssons illustrationer är humoristiska och inbjudande. En modern Pelle Svanslös som är ett välkommet och uppfriskande tillskott på deckarhyllan! Yalla mjau! 

Kommentarer inaktiverade.