Arrangemang, Internationell Författarscen Gbg
Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Jussi Adler-Olsen i samtal med Per Planhammar

Publicerat 4 juli 2013 | Av |

Jussi Adler-Olsen, född 1950 i Danmark, är en av Europas mest framgångsrika thrillerförfattare.

Samtalet filmades och du kan se det här!

Onsdagen den 14 augusti samtalar Jussi Adler-Olsen med Per Planhammar i Kristallfoajén på Stora Teatern. I samarbete med Kulturkalaset Göteborg. Fri entré.

Jussi Adler-Olsen
Jussi Adler-Olsen, född 1950 i Danmark, är en av Europas mest framgångsrika thrillerförfattare. Hans fyra första romaner om Avdelning Q, Kvinnan i rummet, Fasanjägarna, Flaskpost från P och Journal 64, har gjort honom till en av de mest lästa författarna både i Danmark och utomlands. Jussi Adler-Olsenbelönades med Glasnyckeln 2010 för årets bästa skandinaviska kriminalroman. Marcoeffekten, den senaste delen i serien om Avdelning Q inom Köpenhamnspolisen, kom ut på svenska våren 2013.

Per Planhammar
Per Planhammar, född 1965 i Hörnefors, är författare, översättare, litteraturkritiker och krönikör. Han debuterade 1990 med romanen Gryningshuset och sedan dess har han publicerat ytterligare sju romaner. Som litteraturkritiker och krönikör har Planhammar skrivit om främst lyrik, prosa och kriminallitteratur i Göteborgs-Posten,  och har också medverkat i andra tidningar och tidskrifter.

Kommentarer inaktiverade.