Barnböcker, Boktips
Omslag till Jordens största kalashatare av Ellen Greider.

Omslag till Jordens största kalashatare av Ellen Greider. Alfabeta förlag.

Jordens största kalashatare

Publicerat 7 juli 2020 | Av |

Freja tycker om att vara ensam ibland. Det är inte som att hon inte har några kompisar, hon brukar leka med Anton på fritids och med grannen Elsa. Det är kul en stund, men sen brukar hon bli trött. Då behöver hon vara själv ett tag. För att hinna tänka klart. När någon kommer och avbryter hela tiden är det så lätt att tappa bort sig.

Att leka för sig själv eller att sitta och läsa är något som Freja älskar. Men vuxna verkar alltid tro att det är något fel när de ser att hon är själv. Kan de inte förstå att alla inte orkar umgås med andra hela tiden?

När Lomi börjar i hennes klass så känns han som någon Freja skulle kunna gilla. De verkar ganska lika varandra. Ända tills han bestämmer sig för att ha födelsedagskalas. Freja HATAR kalas! Så många barn, så mycket oväsen! Ändå tycker hennes föräldrar att hon måste gå dit.

Serietecknaren Ellen Greider debuterar som barnboksförfattare med en fin bok om att få vara sig själv och vikten av att få välja när du vill ha sällskap eller inte. Som vuxen läsare får du dig en och annan tankeställare. Att vara två är inte något som alltid passar alla. De färgstarka illustrationerna förmedlar pricksäkert sinnesstämningarna hos Freja.

Jordens största kalashatare passar barn som är ungefär 6-9 år.

Kommentarer inaktiverade.