Barnböcker

Detalj ur omslaget till "Bernard och papperslappen". Turbine förlag.

Jakten på den rosa papperslappen

Publicerat 6 mars 2015 | Av |

Tänk så mycket det finns som man kan samla på: navelludd, spypåsar, kundpoäng, kramar, sockerpåsar och dinosaurier. En som gillar att samla på allt möjligt är Bernard.

Jag läser med förtjusning bilderboken Bernard hittar en papperslapp. I den möter vi Bernard som har stora fickor i sina byxor. Han är en flitig samlare, och i hans samling finns, bland mycket annat, snäckor, pennstumpar, grenar, löv, kulor, skruvar och frimärken. Han lägger sina fynd i burkar eller lådor, men det händer också att han råkar glömma att tömma sina fickor. När ett gem ligger kvar i en ficka, när byxorna slängs in för att tvättas, går tvättmaskinen sönder och då måste han laga den med hjälp av Louis och Otto som kommer med skiftnyckel och instruktionsbok. Tur att även sagoboksfigurer har hjälpsamma kompisar!

En dag när Bernard är ute på jakt efter saker som han kan samla på får han syn på en rosa papperslapp. Den vill jag ha till min samling, tänker Bernard. Papperslappen flyger i luften och han försöker ivrigt fånga den. Till slut fastnar lappen uppe i en trädgren. Bernard klättrar upp medan grenen böjs. Ska han lyckas få tag i den rosa papperslappen? Läs det spännande och rörande slutet på Annemie Berebrouckx fina bilderbok! Låna den på ditt bibliotek eller reservera via vår katalog Gotlib.

I serien Bernard och Floras förunderliga värld ingår än så länge två böcker; Bernard och Flora och Bernard hittar en papperslapp.

Huvudpersonerna i böckerna är Bernard och Flora. De har varit vänner i många år och delar ett intresse för blommor och trädgård. Deras vänskap har med tiden övergått i kärlek.

De utgör ett lite udda kärlekspar de där bägge men är ändå SÅ gulliga tillsammans. Bernard är en bastant brunbjörn med rutiga byxor och gula stövlar. Flora är en späd anka utan kläder men med högklackade röda stövlar.

I böckerna får vi följa de två på äventyr bland sidornas färgglada illustrationer. Men alla sidor är inte i färg utan vissa övergår i en blek nyans – kanske för att visa att dessa illustrationer är av mindre vikt?

Böckerna är charmiga och läsvärda för både små barn och deras föräldrar!

Kommentarer inaktiverade.