Arrangemang, Internationell Författarscen Gbg
14/3 David Grossman (Israel) 22/3 Dolores Reyes (Argentina) 22/3 Camila Sosa Villada (Argentina) 8/4 Christian Kracht (Schweiz) 27/4 Helle Helle (Danmark) 23/5 Lize Spit (Belgien)

14/3 David Grossman (Israel) FOTO: CLAUDIO SFORZA.22/3 Dolores Reyes (Argentina) FOTO: MALENA Q. 22/3 Camila Sosa Villada (Argentina) FOTO: MAJ LINDSTRÖM. 8/4 Christian Kracht (Schweiz) FOTO: NOA BEN-SHALOM.27/4 Helle Helle (Danmark) FOTO: SACHA MARIC. 23/5 Lize Spit (Belgien) FOTO: ROOS PIERSON.

Internationell författarscen i vår

Publicerat 9 mars 2022 | Av |

Missa inte vår internationella författarscen med stora namn och intressanta samtal! Här kan du läsa om vad som händer under våren 2022.

David Grossman (Israel)

Måndag 14/3 kl. 18, Hörsalen

David Grossman är en av Israels främste och mest stridbara författare och en välkänd röst i den israeliska fredsrörelsen. I höstas mottog han Berman Literature Prize för sin senaste bok Med mig leker livet. Romanen skildrar tre generationer kvinnor som hela livet plågats av ett trauma från det förflutna.

I samtal på länk från Jerusalem med Ingrid Elam, professor, författare och kritiker, som är på plats på Stadsbiblioteket.
Samtalet hålls på engelska.
I samarbete med Albert Bonniers förlag.

Dolores Reyes och Camila Sosa Villada (Argentina)

Tisdag 22/3 kl. 18, Trappscenen

Dolores Reyes, författare, lärare och vänsteraktivist, skriver om Argentinas epidemi av våld mot unga kvinnor. Debutromanen Hon som äter jord är tillägnad två tonårsflickor som hittades mördade i den förort till Buenos Aires där Dolores Reyes arbetar.
I samtal med Andrea Castro, professor i spanska vid Göteborgs Universitet.

Camila Sosa Villada, författare, skådespelerska och sångerska, är en av translitteraturens stora röster. I Nattdjur skildras det hårda livet för en grupp transpersoner i Argentina som prostituerar sig för att överleva.

I samtal med Yolanda Aurora Bohm Ramirez, estradpoet och transaktivist.
Samtalen hålls på spanska och översätts till svenska.

I samarbete med Palabra förlag och Prosak förlag.

Christian Kracht (Schweiz)

Fredag 8/4 kl. 17.30, Hörsalen

Christian Kracht har sedan länge varit en av den tyskspråkiga litteraturens mest hyllade och omdiskuterade författare. Han är omstridd och omtyckt, provocerande och ironisk.
Krachts sjätte roman Eurotrash är en uppgörelse med nationalsocialismen och hans egen familjehistoria.

I samtal med Mikaela Blomqvist, litteratur och teaterkritiker.
Samtalet hålls på engelska.
I samarbete med Ersatz och Schweiz Ambassad.

Helle Helle (Danmark)

Onsdag 27/4 kl. 18, Trappscenen

Helle Helle är en av Danmarks främsta prosaister. Hon skriver precist och minimalistiskt om både vardaglig tristess och de stora dramer som gömmer sig under ytan. I romanen Bob visar Helle Helle skillnaden mellan att vilja vara fri och att vara fri med enkla grepp.

I samtal med Agnes Lidbeck, författare och analytiker på Svenska institutet.
Samtalet hålls på danska och svenska.
I samarbete med Norstedts.

Lize Spit (Belgien)

Måndag 23/5 kl. 18, Trappscenen

Lize Spit slog igenom stort i Belgien och Nederländerna med sin debutroman Det smälter. Romanen handlar om de ärr som trauman från barn domen och grymheter i tonåren lämnar efter sig.
Spit skildrar en vanlig liten belgisk by där allt verkar normalt på ytan men som gömmer mörka hemligheter.

I samtal med Lydia Sandgren, författare och psykolog.
Samtalet hålls på engelska.
I samarbete med it-lit förlag.

Kommentarer inaktiverade.