Arrangemang
Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Inspirationsföreläsning om Jane Austen

Publicerat 24 maj 2017 | Av |

Jane Austens författarskap hittar ständigt nya läsare, och kring hennes liv och romaner har det uppstått en hel populärkulturell industri. I år är det 200 år sedan hon dog, och detta uppmärksammas bland annat genom att hennes brev kommer ut på svenska. Brevens översättare Paulina Helgeson berättar om Jane Austen och hennes tid, och ger en inblick i ett författarliv som präglades av vanlig vardag och ett ovanligt skapande.

Jakob Jonsson och Saga Fagerström kommer bjuda på klassisk musik både samtida med författaren och senare verk, i spännande arrangemang för flöjt och dragspel. Även lite gemytlig filmmusik samt folkmusik.

Jakob Jonsson är nyexaminerad kompositör från Högskolan för scen och musik och verkar också som frilansande musiker. Han är multiinstrumentalist och hörs oftast på piano, dragspel eller trumpet. Han jobbar som ackompanjatör på Improverket i Göteborg och är mycket verksam som arrangör, kompositör och musiker bl.a. På Gotland.

Saga Fagerström studerar klassisk tvärflöjt på Högskolan för scen och musik i Göteborg. Hon har fått möjlighet att framträda som solist med Norrköpings symfoniorkester och har ambitioner inom symfonisk konstmusik och kammarmusik. Saga jobbar ofta i projektform med andra konstformer och tar konstmusiken till nya rum för att nå en bredare och framförallt yngre publik. Hon verkar som frilansande musiker i framförallt Göteborg och Linköping.

Kommentarer inaktiverade.