Arrangemang

Inspiration för företagare

Publicerat 14 november 2011 | Av |

Låt dig inspireras i Företagarinfo på Stadsbiblioteket! Sedan 2007 har Stadsbiblioteket en plats för dig som är intresserad av att starta företag eller redan driver ett företag men behöver bli uppdaterad eller inspirerad.

Vi kan inte berätta för dig hur du ska lyckas med ditt företag men vi hjälper dig att hitta rätt information! Behöver du rådgivning finns det många lokala aktörer för dig son (ny)företagare i Göteborg och du kan få information om dem eller hämta deras broschyrmaterial som finns hos oss.

Dessutom finns det massor av användbara broschyrer från myndigheter som Tillväxtverket, Skatteverket eller Bolagsverket. Du hittar också flera affärstidningar som du kan läsa i vår tidskriftsavdelning till exempel Passion for business, Entreprenör eller Driva eget. Vi har både de senaste starta- företagshandböckerna och inspirationsböcker skrivna av entreprenörer och företagare samlade tillsammans med en massa broschyrer och tidskrifter som det är gratis att plocka med sig hem.

*Böcker du kan låna hem är bland annat senaste upplagan av Mats Kullstedts Starta eget handboken. Frilanshandboken av Mikael Bergling och Fredrik Nejman är en annan bok du hittar på Företagarinfos hyllor. I den kan du läsa om allt du behöver veta kring företagande om du till exempel är frilansande journalist, fotograf eller formgivare.

Någon gång per månad kan du komma till oss på informationsträffar med till exempel Coompanion, Almi eller Skatteverket. Ibland kan du lyssna på en inbjuden företagare eller inspiratör som pratar om  marknadsföring eller något annat ämne som kan vara intressant för dig som företagare. Du kan anmäla dig till vårt nyhetsbrev för att få reda på när det är arrangemang i Företagarinfo.

Du får inte heller missa att titta på våra digitala tjänster. En del av böckerna, till exempel Starta & driva företag, finns också som e-bok som du laddar ner hemifrån från vår bibliotekskatalog.

Vi har också två databaser för företagare. Den ena är WebSelect som har utförlig information om alla Sveriges företag och organisationer. Här kan göra träfflistor på företag efter bransch, antal anställda eller omsättning och mycket annat användbart för marknadsföring och analys. Den andra databasen, Kompass, är bra om du letar efter vilka som säljer en viss vara i Sverige och 60 andra länder i världen.

Det är gratis att söka bägge, det enda du behöver göra är att komma till Företagarinfo och låna en dator eller ta med din egen och via vårt trådlösa nätverk få hjälp att logga in. Om du skulle behöva en introduktion att söka i databaserna kan du alltid boka en bibliotekarie en timma.

Ett annat digitalt tips är att kolla på företagarsajten verksamt.se. På verksamt.se samlar Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket information och e-tjänster som företagare har nytta av. Där kan du till exempel passa på att ta fram en checklista för vad du behöver veta inför din företagsstart.

Har du några frågor får du gärna kontakta Anna Sandkvist 031-368 33 83 eller Annika Stigland 031-368 33 86 eller skicka ett mail till finfo@kultur.goteborg.se .

Kommentarer inaktiverade.