Film

Idyllen på Solsidan

Publicerat 21 februari 2013 | Av |

Anna och Alex flyttar till överklassområdet Solsidan, där Alex är uppvuxen. Anna är höggravid och nu ska det minsann vara trygghet och familjelycka!

Strax intill bor ett annat lyckat par: Fredde och Mickan.

Mickan känner pressen att träna, ha märkeskläder, göra egna ekologiska mos till sin bebis och ordna det mest påkostade barnkalas som finns när storebror fyller år.

Fredde har ingen makt alls hemma men är en stjärna på att grilla så det gör han hela nätterna ibland bara för att få vara bra på något.

Alex är nästan mest osäker av alla, och vågar inte säga nej till någon, varken sin fru eller sin gamla mamma som kommer och lägger sig i allting. Eller den ursnåla grannen Ove som kommer förbi titt som tätt och ”lånar” verktyg som han aldrig lämnar tillbaka.

Anna handlar barnvagnsgrejer för 18000 när försäljaren frågar henne om hon verkligen ska kompromissa med sitt barns säkerhet genom att välja en billigare modell.

Kort sagt är idyllen ganska kvävande och svår att leva upp till. TV-serien Solsidan kan vara på gränsen till jobbig att titta på, man får ha skämskudden nära och försöka att intala sig att karaktärerna inte finns på riktigt. Samtidigt är det väldigt roligt och man kan känna igen sig i en svensk ängslighet och konflikträddhet och den där känslan av att högtider och livshändelser ska vara på ett visst sätt för att duga.

Och alla skådespelare passar perfekt i sina roller (Mia Skäringer, Felix Herngren och Mona Malm) och har perfekt timing.

Låna serien hos oss så kan du titta på hur många avsnitt du vill på raken!

Kommentarer inaktiverade.