Arrangemang

Foto: Colourbox

Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Hur lever man ett hållbart, grönare liv?

Publicerat 19 mars 2015 | Av |

Stadsbiblioteket bjuder in till en kväll där en grönare, hälsosammare och mer medveten vardag står i fokus genom att Chalmers presenterar sin fria onlinekurs med en föreläsning om hållbarhet i vardagen. Dessutom presenterar Göteborg stad deras utmaning att bli en #Greenhackare

#GreenhackGBG är för dig som vill få ett grönare, hälsosammare och rikare liv. Namnet är sprunget ur så kallade ”lifehacks”, det vill säga smarta sätt att ta sig an och ta sig förbi vardagsutmaningar. Tanken är att använda samma idé och rikta fokus på de gröna frågorna och uppmana till att dela bra ”greenhacks” .

Ta chansen att höra om Göteborgs stads satsning GreenhackGBG, där du får möjlighet att inspireras och inspirera andra. Annika Källvik och Elina Järkil från Konsument- och medborgarservice berättar kl 18 på Trappscenen vad GreenhackGBG innebär och hur du kan få en grönare, skönare vardag.

Chalmers storsatsar som många universitet världen runt på fria öppna kurser för allmänheten att delta i. Kurserna ges online och kontakt med andra deltagare och med lärare sker den vägen. Runt fikabordet, på tv:s nyhetssändningar och av telefonförsäljare ställs vi inför nyheter och olika val av elbolag, kaffe, kemikalier, smältande havsisar och matens miljöbelastning. Det är inte alltid självklart vad som är rätt och fel. Att leva hållbart innebär att man gör aktiva och informerade val i relation till t.ex. transporter och konsumtion.

I kursen Sustainability in Everyday Life, som startar i juni på edX.org, kommer deltagarna att få möta olika typer av situationer där de med kunskap och handlingskompetens kan göra aktiva val för att bidra till en förändring som leder till minskning av vår egen och samhällets miljöbelastning.

Föreläsningen kl 19.00 på Trappscenen av Anna Nyström Claesson, lärare på Chalmers och en av personerna bakom Chalmers fria onlinekurs (mooc) Sustainability in Everyday Life, är fristående men också en inledning och inbjudan till kursen.

 

Kommentarer inaktiverade.