Arrangemang

Detalj ur omslaget till "Tjänarinnans berättelse" av Margaret Atwood. Norstedts förlag.

Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Höstbokcirkel Online: Tjänarinnans berättelse

Publicerat 2 oktober 2017 | Av |

Margaret Atwoods klassiker från 1985 som ges ut i nyöversättning är vårt val till höstens bokcirkel.

”Eftersom ingen av oss förstod vad som hänt, så fanns det inte så mycket vi kunde säga” berättar huvudpersonen när hon skall förklara hur det totalitära maktövertagandet gick till.

Och så är det. Det smyger sig på. Första gången huvudpersonen själv drabbas är när hon skall köpa cigaretter men nekas av affärsbiträdet eftersom kortet är spärrat. På väg till jobbet blir hon stoppad av män med maskingevär, men allt går så lugnt och kontrollerat till att hon inte reagerar. Hemma försöker hon ringa banken för att ta reda på varför hennes bankkonto plötsligt inte funkar, men linjen är överbelastad. Mitt i allt detta så funderar hon över dotterns skollunch- har hon använt för mycket jordnötssmör?

Så här börjar Atwoods gestaltning av födelsen till ett totalitärt samhällssystem.

Detta är en dystopisk framtidsberättelse där innehållet kryper in och väcker många känslor och funderingar som vi tror kommer att fungera väldigt bra som grund för cirkelsamtal.

Har du sett tv-serien är du också välkommen att diskutera berättelsen.

Vår cirkel startar den 2 oktober och håller på till den 27 oktober. Varje måndag i perioden lägger vi ut frågor, som man diskuterar när man vill under den perioden.

Är du sugen på att vara med gör du så här:  Registrera dig på bokcirklar.se,  leta därefter upp bokcirkeln som heter Höstbokcirkel online Tjänarinnans berättelse och bli medlem.

Kommentarer inaktiverade.