Bokcirkel

Carina Boberg, pressbild från föreställningen "Smärtan". Foto: Ola Kjelbye.

Höstbokcirkel online: Smärtan

Publicerat 27 september 2018 | Av |

Marguerite Duras, född i Franska Indokina 1914, är en av 1900-talets största franska författare. En fördämning mot Stilla havet och Älskaren är två av hennes mest kända verk och hon har fängslat sina läsare med sin egenartade stil som är både poetisk och politisk.

Romanen Smärtan utkom första gången 1985 och är baserad på hennes egna krigsdagböcker. Handlingen, som är uppdelad i flera berättelser om människor i Paris, utspelar sig under och efter andra världskriget. Med andan i halsen sjunker man direkt ner i plågan och desperationen i romanen. Under väntan på mannen som antingen lever eller har dött i koncentrationsläger gnager det i magen av att inte veta.

Bokcirklar.se är ett samarbete mellan Stadsbiblioteket Göteborg och Göteborgs Stadsteater. I samband med Stadsteaterns uppsättning av Marguerite Duras Smärtan, som hade premiär 17 september, och den franska filmen La douleur, som hade premiär 7 september, finns nu en bokcirkel online på Bokcirklar.se. Vi diskuterar boken och/eller pjäsen och filmen under fyra veckor. Diskussionsfrågor släpps under fyra måndagar med start 1 oktober till 26 oktober.

Du hittar boken hos oss på Stadsbiblioteket. Är den utlånad finns den även som e-bok! Läs här om hur e-böcker fungerar.

Anmäl dig till bokcirkeln här på bokcirklar.se.

Vid frågor maila sofia.olausson@kultur.goteborg.se eller alma.kilander@kultur.goteborg.se 

Kommentarer inaktiverade.