Facklitteratur, Film, Musik, Serier

Tips för hjärtan

Publicerat 14 februari 2011 | Av |

Så var det dags igen för årets mest romantiska, sockersöta rosenskimrande dag. Eller kanske inte. Kanske är det en helt vanlig måndag?

Kärlek är vår tids religion. Med de orden avslutas Teater Tamauers uppsättning av Liv Strömquists grafiska roman Prins Charles känsla som bland annat handlar om tvåsamhetens trångsynthet. Jag tänkte skriva ett inlägg med boktips på böcker om kärlek. Men när jag ska summera det hela blir det ingen munter läsning direkt. På senaste tiden har jag läst bland annat Familjens projektledare säger upp sig av Gunilla Bergensten som handlar om ansvarsfördelning och relationer och Det kallas kärlek av Carin Holmberg. Det kallas kärlek är en faktaspäckad redogörelse för hur ojämlika kärleksrelationer ofta är.  Näe, jag har verkligen inga smäktande kärleksskildringar i min bokhylla.

Men för den som längtar efter romantik kan jag rekommendera något mer taktfast. När jag till exempel lyssnar på Al Greens kärlekssånger så blir jag lika varm i hjärtat som Avenyns asfalt en het sommardag.

Om du vill bli romantiskt inspirerad av rörliga bilder tipsar jag gärna om den moderna klassikern Lost in translation av Sofia Coppola. Det är en berättelse om en kärleksrelation utan namn. Även om du sett den, se den igen. Det var säkert alldeles för länge sedan och soundtracket, med bland andra Jesus and Marychain och Kevin Sheilds från My Bloody Valentine, är en riktig juvel.

Hjärtlig Valentin!

Kommentarer inaktiverade.