Barnböcker, Boktips

Detalj ur omslaget till "Lilla björn på semester" av Benjamin Chaud. Rabén & Sjögren.

Hitta pappa och lilla björn!

Publicerat 31 januari 2018 | Av |

Om du känner ett barn med öga för detaljer måste du låna böckerna om stora och lilla björn! Här myllrar det av människor och djur och roliga föremål att upptäcka.

Benjamin Chaud har gjort två fantastiskt vackra böcker i stort format, med bilder som är som planscher. Det är trafik, folkhav, genomskärningar av byggnader, underhavsmiljö och en fantastisk fest.

I Björnens sång har lilla björn fått syn på ett bi och rusar iväg. Pappa björn rusar efter, genom skog och in i staden, och in i operan! Plötsligt står pappa björn på scen och försöker blidka publiken med sin allra finaste björnsång. 

I Lilla björn på semester försvinner lilla björn igen, men nu på ett varuhus, där han blir köpt av en liten pojke som vill ha honom som sällskapsdjur. Pappa björn får jaga efter lilla börn igen, genom stadstrafik och på en båt, i havet och på en tropisk ö. 

Men handlingen är kanske inte det viktigaste här utan just illustrationerna som är lätta att förlora sig i, och med den roliga utmaningen att försöka hitta pappa och lilla björn på varje uppslag. (De är betydligt mindre inuti böckerna än på omslagen.)

Låna hem båda och förbered dig på en högtidsstund med mycket ivrigt tittande och pekande! Det här är böcker som kan fungera med små förskolebarn men som är lika roliga för femåringen.

Kommentarer inaktiverade.