Barnböcker

Helen Ekdahl. Foto: privat.

Helens topp tre barnböcker 2017

Publicerat 29 december 2017 | Av |

Helen jobbar på barn och ungdomsavdelningen hos oss och har nyligen fått fast anställning! Det är vi så glada för. Här kommer hennes tre bästa barnböcker 2017.

Vilda grannar – Ulrike Kestere

Vi har så mycket energi!

svarar de vilda katterna när kanin oroligt frågar varför hens nya grannar river ner kanins trädgård. I Ulrike Kesteres bok Vilda grannar lär vi känna kanin- en lugn kanin i sina bästa år som får de värsta grannarna hen kan tänka sig. Hur ska kanin lösa detta? Ska kanin försöka göra katterna till vegetarianer för att bli lugnare? Kanins ringer sin mamma som ger ett oväntat tips som ger spännande resultat.

 

Djur som ingen sett utom vi – Ulf stark, Linda Bondesson

Har ni hört talas om djuret gnejset? Inte jag heller men i boken Djur som ingen sett utom vi finns en målande beskrivning på rim.

Gnejset ligger tyst och grå.

Vad tänker gnejsar på?

På gamla tider som har gått.

På väldiga vulkanutbrott.

Och lite annat smått och gott.

I boken får vi lära känna 27 djur som kanske bara finns i fantasin, eller finns de på riktigt? I Ulf Starks otroliga beskrivningar och Linda Bondessons fantastiska bilder av djuren hoppas jag att de finns någonstans.

Idag vet jag inte vem jag är – Ida Sundin Asp

Det var något jag skulle göra idag, men jag kan inte minnas vad det var

säger morfadern i Ida Sundin Asps bok. Hur kan det kännas att inte känna igen sitt barnbarn? Hur kan det kännas för ett barnbarn när ens morfar glömmer? Denna bok med otroligt fina illustrationer är en av mina favoriter. Idag vet jag inte vem jag är är verklig, vacker och viktig, en bok som kan skapa viktiga samtal.

Kommentarer inaktiverade.