Barnböcker, Boktips

Havets hemlighet

Publicerat 18 februari 2022 | Av |

Läs ett seriealbum fyllt med gulliga färgillustrationer och en kärlekshistoria som utspelar sig under en sommar då allt kan hända.

Havets hemlighet av Molly Knox Ostertag 

15-åriga Morgan har en hemlighet som hon inte vill berätta för någon, nämligen att hon gillar tjejer. Hennes bästa vänner undrar varför hon drar sig undan, men hon är inte redo att berätta sanningen. Hon drömmer om att lämna den lilla ön hon är uppväxt på och leva ett friare liv någon annanstans. En regnig kväll går hon ner till klipporna för att få vara ifred. Men det är blött och hon tappar fotfästet, slår i huvudet och faller i havet. Morgan är för omtöcknad för att försöka ta sig upp till ytan igen, men i sista stund tar ett par starka armar tag om henne och drar upp henne ur vattnet. 

Hennes räddare i nöden heter Keltie och Morgan faller handlöst för henne. Det visar sig snart att Morgan inte är den enda som bär på hemligheter. Keltie är nämligen en selkie, som kan byta skepnad från säl till människa. Efter att ha fått en kyss av en människa kan hon vandra på land. Vilket hon måste göra för att rädda sin flock från en annalkande katastrof som hotar att utrota dem. Är det därför hon kysste Morgan? Har hon bara låtsats ha känslor för henne? 

Ett seriealbum fyllt med gulliga färgillustrationer och en kärlekshistoria som utspelar sig under en sommar då allt kan hända. Har du läst författarens tidigare böcker om Witch boy kommer du att älska Havets hemlighet. 

Kommentarer inaktiverade.