Arrangemang

Foto: Øystein Grønvold.

Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Möt skaparna bakom webbserien Hashtag

Publicerat 16 april 2016 | Av |

Just som manusförfattarna Lovisa Löwhagen och Jessika Jankert börjat diskutera idén att göra en ungdomsserie i gymnasiemiljö blev det upplopp på en skola i Göteborg. ”Instagram-upploppen” i slutet av 2012 satte fingret på flera samtida problem och frågeställningar kring ungas nätvanor och verklighet.

Nu är webbserien Hashtag klar och premiäravsnittet visas på SVT Play 19 april 2016. Stadsbiblioteket har tillsammans med Kultur i Väst samlat några av de personer som har gjort serien möjlig för ett samtal om processen från idé till färdig serie, från manus till visningsfönster. Arrangemanget är en del av Frame filmfestival.

Den 23 april kl 12 kan du träffa Lovisa Löwhagen, manusförfattare, Lizette Jonjic, producent Zentropa och Peter Zell, projektledare SVT Drama.

Anna-Karin Johansson, producent på Kultur i Väst berättar lite mer:

Vad handlar Hashtag om?

Webbserien Hashtag är en fiktiv berättelse som tagit inspiration från de så kallade ”Instagramupploppen” som inträffade i Göteborg under 2012. Det är en serie om små händelser som får stora konsekvenser och om att vara ung idag. Allt är inspelat i Göteborg och bland rollerna ser vi flera unga från Göteborg som gör sin skådespelardebut.

Varför ska man inte missa att komma till Stadsbiblioteket kl 12 den 23:e april?

Om man har det minsta intresse för tv-serier, skrivande, ungdomsskildringar eller samtidsdilemman så är detta ett helt unikt tillfälle. Här får man även en inblick i både en konstnärlig process och hur tv- och filmbranschen förhåller sig till att vi konsumerar allt mer rörligt material på webben. Om man själv är sugen på att syssla med manus eller tv-produktion är detta arrangemang ett måste.

Vad är det bästa med Hashtag?

Det är en lokalt producerad serie som lyfter fram högaktuella ämnen. Det är en webbserie, och webben är en visningskanal vi ser allt mer av och där vi ser att flera oetablerade kreatörer får ta plats. Serien vänder sig till en ung publik och har kopplingar till Frame filmfestival, till exempel har den ena manusförfattaren Jessika Jankert tävlat på festivalen. Vi vill också lyfta fram manusprocessen och skrivandet, Lovisa Löwhagen följer upp samtalet med en workshop som fokuserar på att skriva tillsammans.

Vad är ditt bästa tips om man själv vill göra en film eller en Tv-serie?

Börja skriva, omge dig med människor du litar på och som vågar ge både positiv och negativ feedback. Fundera på vad som är din unika ingång, din röst och din berättelse. Leta upp sammanhang där du lär dig mer om processen och där du hittar likasinnade, som till exempel FilmCloud. Men först av allt, besök fler av våra programpunkter under Frame filmfestival, frottera dig med andra filmnördar och passa på att hämta inspiration och pepp från både föreläsningar och alla kortfilmer vi visar!

Kommentarer inaktiverade.