Arrangemang, Blogg

Hälsa på lunchen – våren 2015

Publicerat 3 februari 2015 | Av |

Ditt första steg till bättre hälsa. Fyra föreläsare kommer under våren inspirera oss till ett liv med bättre hälsa. Du får ökad insikt om hälsans betydelse, inspiration, konkreta tips och råd.

Alltid uppkopplad – aldrig avkopplad? 
ONSDAG 4/2 PÅ TRAPPSCENEN KL 12
Föreläsning med Sara Thomée, psykolog och forskare vid Göteborgs Universitet. Hon har undersökt hur intensiv mobil- och datoranvändning påverkar den psykiska hälsan hos unga.

Andningens betydelse för vår hälsa
ONSDAG 4/3 PÅ TRAPPSCENEN KL 12
Kristina Hedberg-Karlberg, leg. fysioterapeut och med bakgrund som dansare, arbetar helhetsbaserat med målsättningen att få oss att börja lyssna på våra kroppar. Hennes föreläsning tar upp hur andningen hänger ihop med hur vi mår både fysiskt och psykiskt.

Måste vi verkligen träna?
ONSDAG 18/3 PÅ TRAPPSCENEN KL 12
Anna Orwallius, leg.sjukgymnast föreläser om vikten av träning. Både gammal som ung behöver ett visst mått av rörelse för att fungera normalt. Inspiration och små träningspass utlovas.

Äta för att må bra.
ONSDAG 1/4 PÅ TRAPPSCENEN KL 12
Hur kan du ge dig själv och de bära dig sunda matvanor och främja god hälsa? Maria Abrahamsson Spasevski, leg. dietist visar vilka val kan du göra i matdjungeln och hur undviker du de värsta fällorna.

Lunchföreläsningarna, är ett samarbete med Hälsolots Centrum Majorna-Linné och Stadsbiblioteket, det är kostnadsfritt och drop-in, välkomna!

Kommentarer inaktiverade.