Facklitteratur

Grattis Magdalena!

Publicerat 22 juli 2011 | Av |

Fruntimmerveckan är som bekant igång och med anledning av det så gratulerar vi en av veckans namnsdagsbarn nämligen Magdalena!

En Magdalena som har läget helt under kontroll är Magdalena Ribbing. Ribbing är etikettexpert och förutom att arbeta som kolumnist på DN har hon även gett ut flera böcker. Ribbing ger glasklara svar på krångliga frågor om vett och etikett i alla dess former men aldrig på ett förlegat eller allt för konservativt sätt. Många av de frågor Magdalena får svara på handlar om bröllop och det är därför kanske inte så märkligt att hon skrivit två böcker i ämnet. Bröllopsboken från 2009 och Ja! : allt om bröllop från frieri till morgongåva som kom 2004. För den som vill veta mer om ringar, inför till exempel en vigsel, har Ribbing skrivit boken Ringar : trohet, tillhörighet, glädje som kom ut förra året.

I Ribbings repertoar ryms många fler böcker i ämnet vett och etikett, till exempel för den som vill ha tips och råd för den som ska hålla tal, för den som vill lära sig ”snabbetikett” och en särskild bok för unga i ämnet.

Grattis på namnsdagen Magdalena!

Kommentarer inaktiverade.