Facklitteratur

Hästälskarnas högtidsstund

Publicerat 23 februari 2010 | Av |

Nu närmar sig återigen alla hästälskares högtidsstund! På torsdag drar Goteborg Horseshow igång! Fyra dagar varje vinter fylls Scandinavium av entusiaster från när och fjärran som kommer för att delta i en riktig hästfest!

Många har liksom jag vuxit upp med Goteborg Horseshow och kommer tillbaka varje år i sällskap med kompisar, mormor och barnen. Varje år köper vi också glatt lotter i hopp om att i år är det vår tur att vinna hästen!

På Stadsbiblioteket kan du inte vinna en egen häst men här hittar du  kunskap och inspiration om hur både din ridning kan utvecklas och hur du tar hand om en häst.
Gamla klassiker som Bo Tibblins Ridlära blir aldrig omodern eller varför inte frossa i Kyra Kyrklunds instruktiva filmer om hur du ska rida dressyr?

-Det är som att baka en sockerkaka, säger Kyra glatt på klingande vacker finlandssvenska om att utföra en sluta. Visst! Det ser så enkelt ut, men det blir ju en och annan dödbakt kaka påvägen, iallfall för oss vanliga dödliga!

Vår hästkunniga bibliotekarie Ingela tipsar om några böcker om hur man kommunicerar med sin häst:

Monty Roberts Från mina händer till dina. Monty Roberts är världsberömd för sina metoder att tämja hästar. Med filosofin att låta hästen komma till människan och låta sig tämjas utan våld turnerar han världen runt och berättar.

Ferdinand Hempfling Klaus Hästens själ. Fantastiskt härliga bilder!

Perry Woods Rid i harmoni med hästen. Om både horsemanship och klassisk dressyr.

Lisbeth Johnsons Horsemanship. Boken handlar om hur man skapar en naturlig relation till sin häst. Här finns också praktiska övningar.

Vi kan också erbjuda några bra filmer, klassiska Black Beauty, stor näsduk rekommenderas, eller varför inte Mannen som kunde tala med hästar med Robert Redford i huvudrollen.

Kommentarer inaktiverade.