Arrangemang

Get Online Week 2016

Publicerat 8 mars 2016 | Av |

Skulle du vilja lära dig mer om hur ditt företag kan nå ut till kunder genom digitala medier? Eller funderar du på hur det fungerar att söka stipendier och bidrag till något projekt? Kom under Get Online week 14-20 mars!

Den 14 mars drar Get Online Week igång på Stadsbiblioteket där du under veckan kan lära dig allt om hur du skapar en hemsida till ditt företag till hur du använder bibliotekets stora utbud av digitala tjänster.

Att veta hur man använder e-tjänster i olika sammanhang är idag ofta en förutsättning för att lyckas i karriären eller skolan och för att ta del av samhällsfunktioner i vår allt mer digitala värld. Get Online Week är en kampanjvecka som pågår på bibliotek över hela Europa den 14 – 20 mars och i år är det sjätte året i rad som Sverige deltar genom Digidelnätverket som är arrangör.

Tema för Get Online Week i år är ”Trust and confidence and Digital jobs” och Stadsbiblioteket satsar extra på aktiviteter för personer i alla åldrar med syftet att främja digital kompetens och självförtroende att använda sig av digitala verktyg i arbetet.

Bland annat kan du som egenföretagare gå på föreläsningen Skapa en webbplats till företaget där vi berättar om hur man kan komma igång med webben som företagare. Vi kommer prata om hur man kan jobba med Facebook för att hitta nya kunder och skapa en dialog med kunder och användare. Vi kommer berätta hur man startar en WordPress-sida och visa hur den kan se ut bakom kulisserna. Och mycket mer.

På biblioteket finns mycket att läsa om hur du skapar bloggar och hur du framgångsrikt använder sociala medier i ditt företagande. Boken Digital succé : Så lyckas du med sociala medier är skriven av Frida Boisen som arbetar som krönikör på Expressen och har lång erfarenhet av hur man lyckas använda sociala medier för att få spridning på nätet. Här kan du få konkreta tips på förslag och råd om hur sociala medier kan användas till ditt företags fördel. Dock läggs inte särskilt stor vikt vid de etiska aspekterna. Boken finns även som e-bok att ladda ner och läsa på din smartphone, surfplatta eller dator. På den här sidan hittar du instruktioner för hur du går tillväga.

Om du besöker föreläsningarna under veckan kommer du att få information och tips om hur du kan söka stipendier genom Göteborgs Stad. Får du mersmak och vill du veta mer om vilka andra stipendier som finns att söka är ett besök på biblioteket att rekommendera. Här har du nämligen full tillgång till Global Grant som är den stora fondboken online och du kan söka efter stipendier, fonder och stiftelser från hela världen. Fråga en bibliotekarie på plats så får du hjälp att komma igång.

Varmt välkommen på föreläsningarna under Get Online Week och passa även på att besöka något av våra ordinarie handledningstillfällen under veckan! Allt är kostnadsfritt såklart.

Föreläsningar

Skapa en webbplats till företaget

Tisdag 15/3 18-19.30 Vi ses i entrén.

Funderar du på att skapa en hemsida till ditt företag? Vi ger en kort introduktion till hur man kan arbeta med Facebook och med publiceringsverktyget WordPress för att skapa en. Vi pratar också om vad man ska tänka på innan man sätter igång.

Sök stipendier till ditt kulturprojekt

Onsdag 16/3 kl 17 och Fredag 18/3 kl 10 Plan 1, Lilla scenen

Du som är konstnär eller kulturarrangör kan få stöd till ditt projekt eller din verksamhet från Göteborgs stad. Sök online via stadens e-tjänst. Tillsammans med Stadsbiblioteket visar Monica Misson från Göteborgs stads Kulturstöd, hur det går till. Passa på att använda e-tjänsten på plats. Läs mer: www.goteborg.se/kulturstod

Söka stiftelser och stipendier

Onsdag 16/3 kl 18 och Fredag 18/3 kl 11 Plan 1, Lilla scenen

Göteborgs stad förvaltar stiftelser, varav pengar ges som stöd till privatpersoner eller stipendier till lärare, elever och kulturarbetare eller till stöd för organisationer med allmännyttig verksamhet. Sök online via stadens e-tjänst. Anna Strindberg från Stiftelseverksamheten berättar och visar hur det går till och du kan ställa frågor.

Ordinarie handledningstillfällen

iPad för nybörjare 55+

Måndagar Plan 2 (samling i entrén) kl 11-13

Lär dig använda iPad, surfa på internet och hitta appar. Ta med iPad, bibliotekskort och pinkod. Du anmäler dig automatiskt för två gånger eftersom kursen är två måndagar i följd. Delta max en kursomgång under våren. Du anmäler dig i receptionen, ringer 031-368 34 00 eller i kalendariet på www.gotlib.goteborg.se

Talboksdrop-in

Måndagar Specialmedia Plan 1 kl 15-17

Har du en läsnedsättning? Lär dig använda appen Legimus för att ladda ner och läsa talböcker på smarta telefoner och surfplattor. Är du under 18 år krävs målsmans sällskap för att registreras för egen nedladdning.

Teknikdrop-in med e-bokshjälp

Tisdagar Plan 1 kl 15-17

Lär dig låna e-böcker, ladda ner tidningar med PressReader och ställ frågor om surfplattor, appar, sociala medier med mer.

Seniornet datorhandledning 55+

Onsdagar Plan 1 kl 10-11 och 11-12

Seniornet hjälper dig att börja använda dator, internet, e-post med mer. Ta med ditt bibliotekskort och pinkod. Boka en timme åt gången. Delta max tre gånger under våren. Du anmäler dig i receptionen, ringer 031-368 34 00 eller i kalendariet på www.gotlib.goteborg.se

Hitta rätt på internet, drop-in

Torsdagar Plan 2 kl 15-17

Här kan du få hjälp med flera saker. Kom igång med e-post, ordbehandling, skriva/spara och grunderna för hur du söker information på internet. Få tips på hur du på ett källkritiskt och medvetet sätt kan söka information på internet. Eller upptäck bibliotekets databaser! Tidningar, artiklar, skönlitteratur, biografier, stipendier, naturvetenskap, medicin, historia, geografi och juridik – här finns nästan allt.

Kommentarer inaktiverade.