Arrangemang, Facklitteratur

Galaktiska boktips

Publicerat 5 mars 2011 | Av |

Dagens boktips guidar dig till svar på frågor som ”Varför bar Fuglesang blöjor och ”Hur känns det att vara alldeles ensam i rymden”!

Här kommer några tips på bra böcker med rymdtema.

Astronauten som inte fick landa av Bea Uusma Schyffert
Tänk dig att du får möjlighet att åka hela vägen till månen och sedan inte får följa med när dina kosmonatutkamrater tar mänsklighetens första månpromenad. Det var precis vad som hände med astronauten Michel Collins som tillsammans med Neil Armstrong och Buzz Aldrin landade på månen 20 juli 1969. Dagen efter gjorde Neil och Buzz sig redo för den legendariska månpromenaden medan Michael satt i en rymdkapsel på andra sidan månen. Hur kändes det att vara den som blev kvar, vad tänkte han på och hur blev hans liv efter rymdresan?

Bea Uusma Schyfferts bok har några år på nacken (den gavs ut år 2000) men det är fortfarande en både tankvärd och informativ bok som även handlar om livet ombord på Apollo 11 som passar för från 10 års ålder och uppåt.

Varför bar Fuglesang blöjor? : allt du vill veta om rymden av Carsten Ryytty
Undrar du vad norrsken är eller hur du gör för att bli rymdfarare? Det här är en faktaspäckad bok som ger svar på många vanliga, och ovanliga, frågor om rymden. Boken passar bra för små och stora rymdfantaster som inte kan få nog av galaxer, planeter och svarta hål.

För de minsta finns boken Ut i rymden med Mulle Meck av George Johansson och Jens Ahlbom. I den här stora och härliga bilderboken förklaras komplicerad rymdfakta på ett så enkelt och roligt sätt att till och med föräldrarna förstår… George Johansson har tidigare skrivit faktaböcker för vuxna och Jens Ahlbom är en omtyckt illustratör som bland annat tilldelades Elsa Beskow-plaketten 2003.

Kommentarer inaktiverade.