Arrangemang

Fredrik Nyberg. Foto: Khashayar Naderehvandi. Fredrik Sjöberg. Foto: Sofia Runarsdotter.

Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Trappa ner: Fredrik Sjöberg och Fredrik Nyberg

Publicerat 17 juli 2018 | Av |

Fredrik Sjöberg debuterade fick sitt en genombrott 2004 med Flugfällan, en bok som inte liknar någonting annat och nominerades till Augustpriset. Fredrik har bland annat tilldelades Göteborgs Stads litteraturpris 2014.

Nu är han aktuell med romanen Mamma är galen och pappa är full som tar sin utgångspunkt i en målning föreställande kusinerna Hanna Gottowt och Lillan Arosenius. Flickornas mammor var systrarna Lisa och Eva från den stormrika familjen Adler i Göteborg.

Fredrik Nyberg har sedan debuten 1998 hyllats av kritikerna och fått flera av de stora lyrikpriserna, Guldprinsen 2006, Erik Lindegren-priset 2013 och Gerard Bonniers lyrikpris 2014. Han är lektor i Litterär gestaltning vid Akademin Valand, Göteborgs universitet, där han 2013 disputerade med en avhandling om poesins akustiska uttrycksformer.

En offerzon är en plats som utöver det som där går att utvinna överhuvudtaget inte räknas. I Fredrik Nybergs diktsamling Offerzonerna besöks och befolkas ett antal sådana i sig värdelösa orter. De finns överallt omkring oss, men också inne i diktarkroppen som rör sig, som skriver och agerar.

Samtalsledare är litteraturvetaren, kritikern och översättaren Paulina Helgeson.

Kommentarer inaktiverade.