Arrangemang
Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Frame filmfestival

Publicerat 10 januari 2018 | Av |

Passa på att träffa filmare och fördjupa dig i de kreativa processerna som rör filmskapandet.

12.00–12.50
Samtal om film och politik
TRAPPSCENEN
Regissörerna Shahab Mehrabi (Götaplatsen #FlerOchFler, vinnare av Startsladden 2018) och Cecilia Björk (En bra vecka för demokratin, Plattform Produktion) möts i ett personligt samtal om filmens politiska potential.

Vad är politisk film? Är en film om politik alltid politisk? Hur kan man använda form och innehåll för att förflytta ett perspektiv? Med utgångspunkt i sina egna praktiker frågar de ut varandra om filmens förmåga att skapa politiska förskjutningar. 

Programpunkten presenteras i samarbete Film i Väst.

14.15–15.30
Face-2-Face med Akademin Valand
HÖRSALEN
Akademin Valands kandidatutbildning i filmiska processer (tidigare regilinjen) är en av Sveriges mest intressanta utbildare av filmskapare just nu. Med fokus på att utveckla personliga röster har skolan gett oss regissörer som Gabriela Pichler, Ruben Östlund och Mika Gustafson. För andra året i rad har du möjlighet att möta några av Valands andraårs-elever – Maria Jansson, Edvina Koda SanderLisa Meyer, Charlie Kronberg och Jacqueline Andrén – som kommer prata om sina projekt och drivkrafter. En unik möjlighet att få en inblick i utbildningen och lära känna några av framtidens stora filmskapare. Moderator: Tobias Janson.

15.30–16.00
Mingel-fika
HÖRSALEN
Här har du chansen att möta alla filmskapare på plats under festivalen. Snacka med studenterna från Valand, hitta team till din nästa kortfilm eller bara ta en välbehövlig paus från allt filmtittande. Frame bjuder på kaffe/té och något gott från Roots Café.

16.00–17.30
FilmCloud Pitch
HÖRSALEN
Pitchtävlingen där fem utvalda filmprojekt pitchar sin idé för en jury bestående av professionella från filmbranschen. Vinnaren går hem med 25 000 kr i produktionsstöd från FilmCloud plus teknikstöd från Gothenburg Studios Development & Red Rental by MaaN på 50 000 kr. Pitchen är öppen för publik, och ett perfekt tillfälle att plocka upp lite pitch-tips.

 

Kommentarer inaktiverade.