Arrangemang

Foto: Jenny Jarnestedt

Fotboll för alla

Publicerat 16 juni 2015 | Av |

Fotbolls-VM avgörs för fullt i Kanada och även om det är långt dit kan du få VM-känsla på Biblioteket. Det är kanske inte är så lämpligt att sparka boll bland hyllorna men om du drar ihop ett lag kan ni mötas i en match Fifa 15 nere i Dynamo.

Tysken Michael Schulze von Glaßer drog 2014 ihop en namninsamling om att få in damlag i Fifa 15. Han lyckades inte då men vi får hoppas att i Fifa 16 få se Nilla Fischer möta Abby Wambach precis som i VM i Kanada.

Att det inte finns digitala damlag i fotboll är bara en del i den märkliga tillvaro där damfotbollen existerar. En tillvaro där Sveriges bästa landslag inte får den bästa bevakningen tycker komikern och fotbollsentusiasten Moa Svan. Förbryllande fakta och intressanta tankar om fotbollslandslagens skilda verkligheter är grunden i Moa Svans nyutkomna bok Det riktiga landslaget.

Där förklarar hon sin kärlek till vårt bästa landslag och varför de förtjänar betydligt mer uppmärksamhet än vad de får. Inspirerande och intressant läsning, så väl i halvlek, som hängmatta.

//Albin Berggren (chaufför på bokbussen men du kan stöta på honom på Stadsbiblioteket också).

Kommentarer inaktiverade.