Arrangemang

Företagarinfo

Publicerat 3 september 2012 | Av |

Företagare borde gå på biblioteket oftare. Inte bara för att låna mer böcker om företagande utan också för att få annan information och hjälp i sitt företagande. Gratis.

När ombyggnationen av Stadsbiblioteket började flyttade Företagarinfo till det nya biblioteket 300m2 på Södra Hamngatan.

Det innebär att där finns en vägg med ett stort urval handböcker om eget företagande, bokföring, marknadsföring och inspirationsböcker för att komma igång med att starta eget företag eller kanske att göra om eller förbättra ett som redan finns.

Eftersom Företagarinfo på Stadsbiblioteket 300m2 ligger på en så central plats är det lätt att bara slinka in för att låna en handbok om företagande och läsa en tidskrift. Det går också bra att boka en tid för en visning.

På biblioteket finns också tillgång till affärsdatabaser som innehåller information om alla företag registrerade i Sverige.

Bland databaserna är den mest använda UC WebSelect. Det vet Anna Sandkvist och Annika Stigland som arbetar med Företagarinfo Stadsbiblioteket 300m2. I WebSelect finns information om företag, marknader och branscher samt verktyg att analysera dem. Ett populärt sätt att använda den är att plocka fram ekonomisk information om potentiella leverantörer, kunder eller samarbetspartners.

Företagarinfo har också en viktig roll som nätverksskapare eftersom vi har kontakt och samarbete med många lokala rådgivare. Företagarinfo anordnar program där lokala aktörer medverkar och blivande och befintliga småföretagare får möjlighet att prata med andra i samma situation.

Under den nationella kampanjveckan Bli verksam! som äger rum vecka 36, första veckan i september, hoppas vi att så många som möjligt skall upptäcka företagsservicen på biblioteket i Brunnsparken.

En inspirationsföreläsning, en företagardrop-in och ett frukostmöte är vad vi erbjuder. Här är programmet:

Starta och driv ett företag som följer utvecklingen!
Föreläsning med Maria Gustafsson, kreativ företagsledare på MIKU. Hon startade sitt företag med visionen att förbättra arbetslivet genom kommunikation. Med stort engagemang delar hon med sig av sina erfarenheter, sin syn på entreprenörskap
och sina tips om hur företag kan marknadsföra sig i de nya digitala medierna.
Efter föreläsningen finns tillfälle att ställa frågor.
Förpoet: Klara Sjögren Holtz
Onsdag 5 september kl 18-19.30
Fri entré

 

Ställ frågor om nyföretagande, drop-in
Ställ dina frågor till Skatteverket och Nyföretagarcentrum. Vi visar affärsdatabaserna UCWebSelect och Kompass samt tipsar om handböcker.
Torsdag 6 september kl 16.30-18
Företagarinfo på Södra Hamngatan 57
Fri entré

Starta eget tillsammans i ett kooperativ
Att starta företag tillsammans eller att som småföretagare samarbeta med andra ökar möjligheterna och minskar riskerna. Coompanion med Ingrid Bexell Hultén bjuder på frukost och ger tips och inspiration.
Fredag 7 september kl 8-10
Anmäl dig till finfo@kultur.goteborg.se senast 5/9
Företagarinfo på Södra Hamngatan 57
Fri entré

Om ni vill veta mer om hur företagarinfo fungerar kontakta Anna Sandkvist och Annika Stigland som kan berätta mer.

Anna Sandkvist, bibliotekarie.
anna.sandkvist@kultur.goteborg.se
031-368 33 83

Annika Stigland, bibliotekarie.
annika.stigland@kultur.goteborg.se
031-368 33 86

Kommentarer inaktiverade.