Boktips, Facklitteratur

Omslag till "Sluta aldrig gå" av Christina Rickardsson. Bokförlaget Forum.

För dig som älskade ”Klubben”

Publicerat 14 maj 2020 | Av |

Har Matilda Gustavssons ”Klubben” gett dig smak för starka berättelser ur verkligheten? I så fall måste du också läsa de här! Samtliga finns också som e-böcker för dig som vill börja genast.

1. Sluta aldrig gå

Sluta aldrig gå: från gatan i Sao Paulo till Vindeln i Norrland av Christina Richardsson

Trots att hon hade sin mor i livet sattes Christina Richardsson på barnhem och adopterades av en svensk familj vid åtta års ålder. Hon delar med sig av utsattheten i att vara gatubarn i en av Sao Paulos kåkstäder och av den vilsenhet hon kände när hon kom till Sverige.

En otroligt rörande berättelse!

Finns även som e-bok.

2. Draken i rummet

Draken i rummet av Gunilla von Platen och Malin Roos

Gunilla von Platen beskriver sin långa resa, från uppväxten i Tynnered i en barnrik familj från Turkiet (båda föräldrarna var analfabeter) till sin nuvarande position som höjdare i näringslivet. Hennes mod och envishet är imponerande!

Finns även som e-bok.

3. Modet att köra

Modet att köra: en saudisk kvinnas protest av Manal al-Sharif 

Låna och läs en intressant och engagerande bok om Saudiarabiens religion, historia och sedvänjor samt sist men inte minst om hur livet kan te sig för den kvinnliga delen av befolkningen. En bok att diskutera och häpna över!

Finns även som e-bok.

 

4. Min historia

Min historia av Michelle Obama

Det kom som något av en chock för Michelle Obama när hon från att ha varit en målinriktad yrkeskvinna reducerades till ett bihang till sin make, USA:s president. Läs hennes fantastiska självbiografi Min historia, som blivit en riktig kioskvältare.

Finns även som e-bok.

5. Allt jag inte kan säga

Allt jag inte kan säga av Emilie Pine

Författaren har sammanställt de värsta ögonblicken i sitt lite drygt fyrtio-åriga liv. Hon skriver om mobbning, anorexi, medberoende, våldtäkt, missfall, infertilitet, klimakteriet, depression, utbrändhet med mera. En drabbande bok som på en och samma gång är djupt personlig och allmängiltig.

Finns även som e-bok.

Kommentarer inaktiverade.