Arrangemang
Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

TransGeek – kön, identitet och nördkultur

Publicerat 22 oktober 2018 | Av |

Den har varit under produktion ganska länge men nu är den här och du är inbjuden att se den på Stadsbiblioteket. Det blir en kväll med filmvisning och ett panelsamtal med regissören Kevin McCarthy och inbjudna gäster.

I dokumentärfilmen TransGeek berättar transpersoner om vad som händer i skärningspunkten mellan könsidentitet och nördkultur. Människor som arbetar med naturvetenskap, teknologi, spel och science fiction/fantasy intervjuas för att undersöka hur de uttrycker sina autentiska jag genom nördkultur, och hur deras könsidentitet har påverkat deras professionella utveckling.

De är transpersoner som har riskerat sina karriärer för att få vara sina sanna och verkliga jag. Som kämpat för överlevnad i en bransch som nedvärderar kvinnor, HBTQ-personer och rasifierade – men som trots detta kämpar för sin passion. Personer som inte sett sig representerade och därför bestämt sig för att skriva in sig på egen hand. På nätet har de kunnat bygga gemenskaper, överskrida geografiska avstånd och fördomar, men samtidigt har de fortsatt vara föremål för hat och trakasserier.

I dokumentären delar de med sig av sina berättelser. Intervjuerna sträcker sig under flera års tid och vi får på djupet ta del av dessa människors fritidssysslor, ideologier, karriärer och tankar.

Med originalmusik av Zoë Blade, brittisk elektronisk musiker och transkvinna.

Kommentarer inaktiverade.