Arrangemang

Kpm och se prisbelönt film om panterna i Göteborg!

Filmvisning: Jag är fan en panter

Publicerat 22 september 2014 | Av |

Onsdagen den 24 september visar vi filmen Jag är fan en panter, en dokumentär om en grupp ungdomar i Göteborg som jobbar på gräsotsnivå för att förändra sitt område och villkoren för sina liv.

Pantrarna i Biskopsgården är en grupp ungdomar inspirerade av den amerikanska Black Panther-rörelsen. Med stort engagemang utmanar de mediabilden av Biskopsgården som ett område präglat av gängkriminalitet och skottlossningar. Tillsammans hälsar de på i Husby och Rosengård, deltar i skrivarkurser med Johannes Anyuru och ordnar lokala festivaler med internationella gäster som bandet Dead Prez från Black Panther-rörelsen. Även om deras arbete präglas av ett stort engagemang så kantas också deras vardag av sorg när deras vänner blivit offer för skottlossningarna. Pantrarnas hoppfullhet och förändringsvilja är slående i ett samhälle präglat av segregation och djup orättvisa. Som en positiv motkraft försöker de hantera medias rapportering, politikernas ointresse och omvärldens fördomar.

Leo Palmestål och Anders Rundberg gjorde en första dokumentär om Pantrarna, ”Behandla inte oss som djur” 2012, och gör nu uppföljaren ihop med Jennifer Jerez.

”Jag är fan en Panter” fick Svenska kyrkans filmpris 2014.

Filmens regissörer samt medlemmar i Pantrarna finns på plats efter visningen för att svara på frågor.

Filmen visas i samarbete med Folkets Bio i Göteborg och Riksföreningen Folkets Bio.

Tid: Onsdag 24 september kl. 17.30
Plats: Hörsalen, Stadsbiblioteket Göteborg

Kommentarer inaktiverade.