Arrangemang
Dumma Prickar. Regi: Yllka Sheqiri

Bild från filmen "Dumma Prickar". Regi: Yllka Sheqiri.

Filmvisning: Dumma Prickar

Publicerat 3 februari 2011 | Av |

Dumma Prickar är en fiktionsfilm av Yllka Sheqiri som är baserad på historien om Matilda Färemo som åtta år gammal förlorade kampen mot cancer.

En dag när Matilda var väldigt liten flyttade två hjärntumörer in i hennes hjärna. Matilda kallar de för ”Dumma prickar”. De dumma prickarna gör så att Matilda är sjuk och ofta har ont i huvudet. Det är därför hon tillsammans med sina föräldrar bor på sjukhuset. Matilda gillar att vara på sjukhuset för där finns det snälla människor. Mest av allt vill Matilda bli frisk. En dag på Lekterapin bestämmer Matilda sig för rita en monstermask till sin doktor Marcel. Hon hoppas att monstermasken ska skrämma iväg de dumma prickarna.

Dumma Prickar är ett projekt i samarbete med och godkänd av Barncancerfonden. Filmen rekommenderas till barn i årskurserna förskolan till och med årskurs 4. Under filmvisningen kommer även Monica Lärk, ordförande för Barncancerföreningen Västra, att finnas på plats och berätta om föreningens verksamhet samt svara på eventuella frågor från barnen. Filmen ska fungerar som ett verktyg för att skapa ett forum där barn fritt kan diskutera och filosofera om cancer och döden. Om du vill kan du ta med dig en slant och lägga i Barncancerföreningens bössor.

Stadsbiblioteket Göteborg visar filmen vid två tillfällen; Onsdag 9 februari  kl 14 i Hörsalen (för skolklasser) och kl 18.30 i Dynamo (för allmänheten). Fri entré gäller för båda tillfällena. För skolvisningen föranmäler du dig till Daniella Brummer Pind på telefonnummer 031-368 33 99.

För mer information kontakta:
Daniella Brummer Pind, bibliotekarie, Stadsbiblioteket Göteborg.
Telefonnummer: 031-368 33 99
E-postadress: daniella.brummer.pind@kultur.goteborg.se

Yllka Sheqiri, filmens regissör
E-psotadress: yllkasheqiri@hotmail.com

Kommentarer inaktiverade.