Barnböcker, Boktips
Omslag till Titta 10-böckerna av Björn Bergenholtz. Rabén & Sjögren.

Fantastiskt fina naturböcker för små upptäckare

Publicerat 20 juli 2021 | Av |

Missa inte “Titta 10…”-böckerna.

I serien finns Titta 10 fåglar, Titta 10 djur, Titta 10 småkryp och Titta 10 blommor. Sedan tidigare har samma författare skrivit serien “Känn igen 25…”, faktaböcker om naturen för barn i åldersgruppen 3-6 år. “Titta 10…” beskrivs av förlaget som samma typ av faktabok fast för “Känn igen 25…”-läsarnas småsyskon, alltså de riktigt små bokälskarna.

“Titta” är ett vanligt första ord för många barn. I de här fina pekböckerna av Björn Bergenholtz säger vi det många gånger. “Titta! En igelkott!” “Titta! En duva!”. Och visst är det just i naturen som de där första orden gärna formas? Mitt barn på 1,5 år har pekat på varenda and, mås eller större fågel och sagt “gacka” (som jag tror betyder anka) hela våren. Om det är tack vare Titta 10 fåglar vet jag inte, men kanske!

Böckerna väcker barnets uppmärksamhet med färgglada omslag och fina illustrationer. Under varje bild på ett djur eller en växt står en liten faktamening, vilket är precis lagom.

Reservera och hämta på närmsta bibliotek för att ta med ut på picknickfilten i sommar, eller läs hemma i soffan medan det regnar ute.

Kommentarer inaktiverade.