Barnböcker, Boktips
Omslag till Familjen Knyckertz och Ismans hemlighet av Per Gustavsson och Anders Sparring. Natur och Kultur.

Omslag till Familjen Knyckertz och Ismans hemlighet av Per Gustavsson och Anders Sparring. Natur och Kultur.

Familjen Knyckertz

Publicerat 26 mars 2021 | Av |

Tjuvfamiljen Knyckertz har alla skurkars värsta mardröm till granne: en polis. Men för tillfället har Paul Isman värre saker att tänka på än skurkarna som bor i huset bredvid.

Det har börjar spöka hemma hos honom – suddiga fotspår syns på golvet och det knakar och knarrar som om det är någon som går runt i huset om nätterna.

Paul är så uppskrämd att han har bestämt sig för att han hellre sover ute på gräsmattan än inne i sitt hemsökta hus. Kriminellen blir nyfiken och erbjuder sig att hjälpa Paul att lösa mysteriet. Men istället för att hitta ett spöke upptäcker hon något annat som inte borde finnas där. I Pauls sovrum glittrar en försvunnen gulddiamant som har varit efterlyst en längre tid.

Hur kommer det sig att en polis har en stulen ädelsten i sitt hem? Genast börjar en plan ta form i Kriminellens huvud. Hon ska stjäla gulddiamanten så snart hon får tillfälle. Men när det är dags att slå till är både diamanten och polisen spårlöst försvunna. Vem  har hunnit före – är det spöket? Tillsammans med sin bror Ture bestämmer sig Kriminellen för att ta reda på vad som har hänt. Läs Familjen Knyckertz och Ismans hemlighet av Anders Sparring och Per Gustavsson för att få veta mer!

Det här är tokroliga böcker som passar perfekt att högläsa för barn som är redo att ta steget från bilderböcker till kortare kapitelböcker. Böckerna om Familjen Knyckertz är ungefär 60 sidor långa och fyllda med roliga illustrationer. Passar från cirka 6 till 9 år. Det går att läsa de olika delarna fristående och har du redan läst alla har du något att se fram emot – i april kommer den femte boken om Knyckertz.

Knyckertz på vår Youtube-kanal

Missa inte när böckernas författare Anders Sparring högläser ur den nya boken Familjen Knyckertz och gipskattens förbannelse på YouTube-kanalen Biblioteken i Göteborg – Barn https://www.youtube.com/channel/UCeyMe8E4gvO8-fbWbCGCXaQ/videos (premiär den 26 mars)Författaren ger dig också tips på hur du själv kan skapa riktigt fängslande karaktärer. 

Tävling

Blir du inspirerad kan du delta i påsklovsuppdraget där du kan skicka in ett foto på en skurk du skapat till barn.stadsbiblioteket@kultur.goteborg.se senast 11 april. Läs mer genom att klicka på  länk till kalendariet. Sök på ”påsklovsuppdraget”.

Kommentarer inaktiverade.