Facklitteratur, Musik
Handskar.

Ett rent nöje

Publicerat 27 december 2010 | Av |

En gång om året drabbas jag av ett nästintill övernaturligt sug efter att städa, suget kommer som ett brev på posten under mellandagarna och det gäller att ta vara på tillfället!

Dagen efter dopparedan’ ligger jag allt som oftast i en koma orsakad av kombination för mycket knäck och julmust. Dagen därpå (alltså dagen efter dagen efter dopparedan’) däremot vill jag helst av allt knäppa med fingrarna och få jultomtar, glitter och tindrande barnögon att försvinna. Jag drabbas av en aldrig skådad lust att städa, fixa och trixa bort det gamla och med rotborstens renade hjälp skrubba bort julen så den håller sig borta i minst elva månader.

Det finns många bra sätt att få igång städlusten när granen börjat barra allt för mycket. Ibland kan det kännas skönt när någon annan strukturerar upp jobbet här är Boktips som peppar även den mest inbitne städhataren.
Den Praktiska boken Städa lätt! av Lalla Lindström eller finfina Städa! av Estrid Bengtsdotter med bilder av Lotta Kühlhorn är två bra böcker för den som vill få igång peppen.

Valet av musik när du städar är naturligtvis helt upp till lyssnaren. Själv föredrar jag sådant man kan sjunga med till och som svänger lagom taktfast som till exempel The definitive collection med The Marvelettes eller Dusty Springfields Dusty in Memphis.

Förutom snygga dammvippor och väldoftande (och miljösnälla) rengöringsmedel, rekommenderar jag strategiskt utplacerade och välfyllda godisskålar och gärna vätskestationer som bjuder på något piffigare än vatten.

Lycka till med städningen!

Kommentarer inaktiverade.