Arrangemang
Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Ett HUM om

Publicerat 17 juli 2018 | Av |

Är du nyfiken på vad en humanist gör? Ett HUM om… är en föreläsningsserie med information om utbildning och arbetsmarknad för en humanist. Du får träffa och ställa frågor till forskare, studenter och coacher.

24 september: Zombier – mänskliga eller icke mänskliga?

Zombier och vampyrer har blivit allt mer populära i litteratur och film under 2000-talet. Linda Flores Ohlson är universitetslektor i spanska och forskar om gotisk litteratur med inriktning på grammatik och lingvistik. Hon föreläser om på vilket sätt språket hjälper till att skapa medkänsla eller dehumanisera zombien.

29 oktober: Företagens ansvar för miljö och samhälle

Joakim Sandberg är docent i praktisk filosofi. Han forskar i skärningspunkten mellan filosofi och ekonomi om hur finansiella aktörer som banker och pensionsfonder kan och bör ta ett tydligare ansvar för samhälle och miljö.

26 november: Allvarligt talat – det gäller livet

Maria Sjöberg är professor vid Historiska institutionen och redaktör för Allvarligt talat: Berättelser om livet, en antologi om självbiografiforskning med ämnen som förlossningsdepression, flyktingöden och kvinnliga upptäcktsresanden. Hon föreläser om boken som utmanar naturvetenskapliga förklaringar till människolivets existentiella villkor.

I Samarbete med Humanistiska fakulteten, Göteborgs universitet.

Kommentarer inaktiverade.