Facklitteratur, Film

En livsberättelse

Publicerat 25 juli 2011 | Av |

Han är farbrorn som inte vill va’ stor, Papphammar, Håna och Charles-Ingvar Jönsson, men vem är mannen bakom rollerna egentligen?

Han är en otroligt duktig skribent, Klas Gustafson. Nu har han återigen tecknat en mycket innehållsrik och intressant biografi där vi genom personliga samtal med Gösta och många av hans nära och kära får följa hans enormt produktiva och spännande liv. Boken, som utkom förra året, heter Farbrorn som inte vill va’ stor. Det är ju så när man läser en biografi att det alltid kommer fram många saker som man inte visste och som gör att personen i fråga kommer närmare.

Mycket humor, men kanske mer allvar, ryms  i denna livsberättelse. Det var ju så att han var känd redan som spermie, med en familj i offentlighetens ljus, och det är ju inte alltid som det går så bra när man har de förutsättningarna. Men i det här fallet så har vi fått en av Sveriges bättre skådespelare. Hans repertoar är enorm, jag förstår inte hur en människa kan hinna så mycket och göra det så bra. Fast nu säger han att han har gått i pension en gång för alla och äntligen skall fundera klart på vem han är och vad han skall bli när han blir stor.

Låna Farbrorn som inte vill va’ stor på ditt bibliotek, den finns som pappersbok, talbok och  ljudbok. Om man vill se Gösta Ekman ”in action” så finns det många härliga klipp på Youtube.

Kommentarer inaktiverade.