Barnböcker, Film, Musik

En fortsättning på sagan

Publicerat 8 september 2011 | Av |

Efter att den sista boken och den sista filmen i Harry Potter-serien har kommit och gått har många fans befunnit sig i någon slags depression. Men sörj inte mer, mina vänner, det finns fortfarande saker kvar att upptäcka i Harry Potters magiska värld, inte minst på biblioteket!

Tidigare i somras berättade J.K. Rowling i en video om sitt nya projekt Pottermore. Pottermore är en webbsida som lanserades i somras. Då fick ett fåtal personer förtur att registrera sig. För allmänheten öppnar sidan i oktober. På webbsidan kommer läsare att kunna delta i interaktiva läsupplevelser och upptäcka och bidra till Harry Potters värld på ett helt nytt sätt.

Rowling kommer själv att bidra med tidigare oavslöjade detaljer från Harry Potter-världen. Användare kommer även kunna besöka Diagon Alley, bli indelade i elevhem och lära sig trollformler. Pottermore ska även bli platsen där du ska kunna köpa ljudböcker och e-böcker.

Harry Potter är en mångmiljardindustri och det kan bli så att Pottermoresidan inte kommer att vara helt gratis att använda sig av. Därför vill vi passa på att tipsa lite extra om att återupptäcka Harry Potter på biblioteket! På Stadsbiblioteket hittar du förutom böckerna och filmerna också Harry Potter tv-spel samt noter och musikskivor för den som gillar musiken från filmerna. Vill du hellre lyssna på berättelserna så finns de naturligtvis även som ljudböcker.  Kanske ska du skriva ett skolarbete och vill veta mer om författaren J.K. Rowling? Kom till oss, vi har böcker på det ämnet också. Att låna från oss är alltid gratis.

Kommentarer inaktiverade.