Barnböcker

Elins sommarläsning

Publicerat 24 juli 2011 | Av |

Mitt sommartips är en bilderboksklassiker.Läser du den här boken, behöver du kanske aldrig mer öppna en flora.

När jag var liten älskade jag blommor mest av allt. Jag brukade läsa floror, lära mig blomnamn på latin och plocka och pressa allt jag kom över. Självklart var min favoritbok Elsa Beskows jättefina bilderbok Blomsterfesten i täppan. Boken handlar om blommornas egen midsommarfest. I boken får man träffa alla möjliga svenska sommarblommor och den är vackert illustrerad av Elsa själv.  Egentligen var det nog bilderna som jag tyckte bäst om. Jag brukade titta på dom och bestämma vilken blomsterflicka som hade finast klänning och vem jag skulle vilja vara. Rosen var finast.

Så här som vuxen så är det lite lättare att se att boken har ett djupare budskap. Det handlar om yttrandefrihet och allas rätt att delta, men det fattade jag inte ett smack av när jag var barn. Då var det bara som  en vacker saga.

Den här boken ska du alltså läsa i sommar.  Dels för att den är väldigt fin och dels för att man får en snabblektion i våra vanligaste sommarblommor. Låna boken hos oss på Stadsbiblioteket Göteborg.

Kommentarer inaktiverade.